Sport

2016.03.11. 09:45

Leírni könnyű, megvalósítani nehéz

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A két éllovas csapatra, a Tiszavasvárira, akárcsak a Kölcseyre veszélyes idegenbeli fellépés vár.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A két éllovas csapatra, a Tiszavasvárira, akárcsak a Kölcseyre veszélyes idegenbeli fellépés vár.

Fent és lent. Tovább lifteznek a csapatok a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban. A Kisvárda például két vereséggel indította a tavaszi idényt, vissza is esett a tabellán, majd legutóbbi győzelmével mindjárt két helyet lépett előre. A jelenleg ötödik Dévényi-legénységnek nagy domborításra lesz szüksége, ha a feljebb akar kacsingatni, mivel a második Miskolc vendégeként mutatja meg magát. Ugyanakkor, vagyis szombaton (kezdés: 18 óra) a Fehérgyarmat saját katlanjában a középmezőnyben állomásozó Hajdúböszörmény próbálja „elkapni”. A harmadik pozícióban posztoló Falcsik-gárda az előző körben Debrecenben diadalmaskodott, egy újabb siker pedig akkor lendületet adhatna, ami szinte garanciát jelentene arra, hogy a szezon zárásaként a dobogón végez.

A listavezető Tiszavasvári vasárnap a Kazincbarcika vendége lesz – Putnokon. Evidens, hogy a szabolcsiak a Miskolccal szemben felhalmozott két pontos előnyük megtartására törekednek, így egyszerű a képlet, ennek érdekében le kell gyűrniük a házigazdákat. Persze, ezt leírni könnyű, megvalósítani lényegesen nehezebb.

Lassan megszokott, hogy mindkét megyei női együttes vasárnap teljesíti a soros fordulóra rendelt feladatát. Időben a Mátészalkai MTK mérkőzése kezdődik korábban (15 óra), amely társulat a Miskolcot fogadja. Kellemetlen meglepetést jelentene, ha a szatmáriak éppen otthon hasalnának el a táblázaton csupán a sereghajtó Alsózsolcát megelőző borsodiak elleni meccsen. Az élen immár tartósan berendezkedett Kölcsey DSE-Nyíregyháza a Debrecen NB I-es csapatának utánpótlását alkotó DVSC III otthonában szerepel. A „kis Loki” a korábbi évekhez képest momentán halványabban teljesít, ettől függetlenül a veszélyes riválisok közé sorolható.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!