Vállvetve készül a fehérgyarmati gólkirály is!

Fehérgyarmati csendélet: elpilledtek a legények az edzés után
Fehérgyarmati csendélet: elpilledtek a legények az edzés után - © Fotó: tudósítónktól
Fehérgyarmat – Egy év kényszerpihenőt követően visszatért Szabó Péter, a dobogót célozza meg a Gyarmat.


Mindig magasabbra! Nem volt rossz az előző bajnoki évad, különösen a tavaszi idény sikerült fényesre, de a Fehérgyarmat NB II-es férfi kézilabdacsapata ennyivel nem éri be. Mármint az akkor megcsípett ötödik helynél feljebb dobbant a tabellán. Falcsik Miklós edző eme nemes szándékkal trombitálta össze ismét „fiait”, akik annak rendje és módja szerint nyomják a melót – magyarán javában dúl a felkészülési időszak.

Akadnak, akik ebből a gyűrődésből kimaradnak. A kapus Felföldi Róbert a Hajdúnánás, míg Pálfy Valentin – a második vonaltól bekövetkezett búcsút követően – immár újra „osztálytárs” Nyírbátor színeiben folytatja.
Mindazonáltal a Ruzsinszki Benjámin, Ferenczi Rajmund alkotta páros, amelynek tagjai az elmúlt szezonban még kettős játékengedéllyel szerepeltek a Gyarmatban, a nyáron végleg az együtteshez kerültek a Nyíregyházi SN-től. Albecz Bence visszatért a Nyírbátortól, valamint további két kézilabdázót tesztel a szakmai stáb, igazolásukról a csaknem egyhetes határon túli, jelesül nagybányai edzőtábor után születik döntés. Mindettől függetlenül is alaposan acélosodik a gárda: a többszörös gólkirály Szabó Péter ugyanis teljes mértékben kiheverte súlyos vállsérülését, emiatt a műtéti beavatkozást sem úszta meg – egy év elteltével visszatért!

A Falcsik-brigád első edzőmeccsét mindjárt 31–25-re megnyerte a mezőkövesdi utánpótlást képviselő fiatalokkal szemben, persze ez még csupán az út eleje, jónéhány gyakorló mérkőzés szerepel még a programban.

– Megcélozzuk a dobogót, amit ugyan kimondani könnyű, megvalósítani annál nehezebb – taglalta Tankóczi Gyula, az FVSE elnöke. – Legfőképpen arra lenne szükség, hogy a sérülések végre elkerüljenek bennünket, mert az utóbbi időben bőven kijutott nekünk ebből, jó példa erre hosszú évek óta meghatározó emberünk, Szabó Péter esete. Dolgozunk, mert ebben a csapatban benne van az eredményes teljesítmény esélye.

KM-KT

Címkék:


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés