Válogatott társaságban: a felnőttek között is bemutatkozott

Akt.:
Macsi Patrik
Macsi Patrik - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Macsi Patrik igyekezett meghálálni a bizalmat, úgy érzi, kihozta magából a maximumot.

Fiatal keretet hívott összetartásra Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Hollandia elleni idegenbeli Világliga-meccset megelőzően. Múlt hétvégén kétszer is megmérkőzött a hazánkban edzőtáborozó Kanada ellen nemzeti együttesünk, melyben ezúttal ifjú tehetségek jutottak szóhoz, köztük a DVSE játékosa, Macsi Patrik.

Meglepődve olvastam a meghívóról szóló e-mailt, egyszersmind rögtön mosolyt csalt az arcomra, boldoggá tett a hír.”

– Örültem a lehetőségnek, próbáltam kihozni magamból a maximumot, meg akartam mutatni, mire vagyok képes – mondta el lapunknak Macsi Patrik, a debreceniek tehetsége, akit a korosztályos együttesekben már láthattunk, azonban a legjobbnak tartott felnőtt pólósok közé először válogattak be.

A Kanada elleni edzőmeccsekről szólva a játékos úgy nyilatkozott, hogy nehéz, de érdekes összecsapásokon vannak túl, melyekből sokat lehetett tanulni. – Volt alkalmam Märcz Tamással is beszélni a teljesítményemről, bízom benne, a későbbiekben is számításba jön a nevem. Egyébként sok új élménnyel gazdagodtam, jó volt a társaság, a hangulat, hamar megtaláltuk a közös hangot a társakkal – fogalmazott a 21 éves sportoló.

Nem bánta meg

Sokaknak csenghet ismerősen Macsi Patrik neve, aki a Debrecenben nevelkedett, majd egy rövid kitérő után idén nyáron tért vissza a cívisvárosi egyletbe. Arról is érdeklődtünk, hogy érzi magát ismét a DVSE-ben. – Nem bántam meg, hogy így döntöttem. Mindig is szerettem ezt a várost, jó kis csapat jött össze. A bajnoki szünetben sokat edzettünk, kétkapuztunk is például a Nagyvárad, illetve a BVSC ellen. Hétvégén fontos meccs vár ránk a Vasassal szemben, melyet ha megnyerünk, nagy lépést tehetünk céljaink eléréséért.

– HBN –
hirdetés