Valóra vált az agydaganattal küzdő tiszaberceli kisfiú álma a Groupama Arénában

Királyi találkozás a nagy kedvenccel
Királyi találkozás a nagy kedvenccel
Tiszabercel – A Ferencváros-Haladás élvonalbeli bajnokin (3-1) a zöld-fehérek már a 14. másodpercben vezettek Amadou Moutari révén. Nem csak emiatt marad emlékezetes a páholyban helyet foglaló tiszaberceli Sánta Bencének a mérkőzés, hiszen a gondos szervezésnek köszönhetően találkozhatott a nagy kedvencével, Király Gáborral. A válogatott emlékezetes Európa-bajnoki szerepléséből oroszlánrészt vállaló cerberus az öltözőben üdvözölte az őt favorizáló kisfiút.


– Mivel az ország két végén élünk, logikus választásnak tűnt, hogy valahol félúton egy mérkőzés után találkozzunk. Végül ősszel nem tudtuk ezt összehozni, de beszéltünk telefonon. Akkor megígértem, hogy tavasszal látjuk egymást. A Ferencváros-Haladás mérkőzésre esett a választás – emlékezett vissza a különleges alkalomra Király Gábor a saját honlapján. – Példaértékű hozzáállással találkoztunk a fővárosi klub és a Groupama Arénát üzemeltető Lagardere Sports Hungary Kft. részéről is. Bencét és kísérőit örömmel fogadták, aranypáholyból nézték végig a meccset. Utána mi is láttuk egymást, és beszélgettünk. Kaptam tőle egy portrérajzot, és ajándékoztam neki egy labdát. Fontos pillanatok azok az életben, amikor az álmok megvalósulnak. Én azt kívánom Bencének, hogy még sok álma váljon valóra!

– Jó volt látni a kisfiam örömét. Erre vágyott már régóta. Öt éve műtötték először, azóta folyamatosan küzd az agyalapi daganattal. Ez sajnos, rossz helyen van, és újra fejlődik. Mindennapos ápolást igényel, de mi ott vagyunk mellette – említette Sánta Tibor Lászlóné, Bence áldozatos, tettrekész édesanyja. – Rendkívül türelmes gyermek, példát lehet venni róla. Az ibrányi iskolába jár, a 6. a osztályban kitűnő tanuló. Jól vág az esze, nagyon büszkék vagyunk rá! A bátyja, Tibor az NB II-es Cigánd kapusa – már többször benne volt a forduló válogatottjában. Épp bajnokija volt akkor, így nem lehetett ott a Ferencváros stadionjában. Hatalmas köszönettel tartozunk Varga Zsuzsának, a nyíregyházi Rákos Gyermekekért Alapítvány elnökének, aki megszervezte az összejövetelt. Amióta hazajöttünk, ugyanúgy folytatjuk a küzdelmet a betegséggel, mint előtte, de jó visszagondolni arra, hogy megvalósult az álma, amiből erőt meríthet.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés