Változás a Cápák koncepciójában

Változás a Cápák koncepciójában
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Egy alapember távozik, nem csak nyíregyháziakkal erősítene a kosárcsapat.

Ugyan a sportágban csak ősszel indulnak a bajnokságok, lassan időszerű a második vonal Piros-csoportjában érdekelt Nyíregyháza Blue Sharksnak is elkezdnie a felkészülést. Vannak persze olyanok, akik nem nagyon állhattak le az edzésekkel, hiszen Fazekas Csaba az U20-as, Sitku Márton az U18-as Európa-bajnokságra készül, Mokánszki Máté pedig az U18-as 3×3-as Eb-n vehet majd részt. A csapat többi tagja két hetet pihenhet még.

– Július 23-ától rendezünk utánpótláskorúaknak egy képzőtábort, amelyen a felnőttcsapat is részt vesz – kezdte Sitku Ernő szakmai igazgató.

Hasznos a felnőtteknek is

– A gyerekek találkozhatnak a nagyokkal, beleleshetnek, hogyan dolgozunk. A felnőttek számára is hasznos lesz ez a néhány alkalom, mert a nyári szünet után újra labdát fognak, átmozgató edzésekkel visszarázódhatnak a hétköznapokba. Az azt követő héten aztán megkezdődik a teljes felkészülés.

Távozik a csapatkapitány

Nem fut már ki ekkor a parkettre a Blue Sharks évek óta alapembernek számító játékosa, Nagy Krisztián, aki a budapesti MAFC játékosaként folytatja a pályafutását.

– Krisztiánnak úgy alakult az élete, hogy elhagyja Nyíregyházát, a többiekre a továbbiakban is számítunk – folytatta Sitku Ernő. – Az előző években azt az irányt követtük, hogy egy légiós mellett csak saját nevelésű kosarasokkal dolgoztunk, ezen a nyáron viszont szeretnénk máshonnan is játékosokat igazolni – beszélt a sportvezető a további tervekről.

Edzőként tért haza

– Két olyan sportembert szeretnénk szerződtetni, akik az élvonalban szerepeltek eddig, azonban kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Itt megmutathatják, hogy jogtalanul szorították őket háttérbe. A magyar mag kialakítása után kezdünk keresni külföldi játékost. További változás, hogy edzőként visszatér hozzánk a saját nevelésű Lekli József – zárta szavait Sitku Ernő.

MK
hirdetés