Változatos étrendnél nincs szükség pótlásra

Változatos étrendnél nincs szükség pótlásra
© Illusztráció: Eat This, Not That!
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A tavasz beköszöntével sokan szednek vitaminokat, ásványi anyagokat, pótolván a télen elveszített mennyiséget. Mind a vitaminoknál, mind az ásványi anyagoknál figyelni kell a mennyiségekre, különösen igaz ez a magnéziumra.


Az ajánlások szerint a felnőtteknél a napi szükséges magnéziumbevitel 375 mg.

A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással ennek jelentős része fedezhető – olvasható a Patika Magazin oldalán. Pluszmagnéziumra fokozott fizikai igénybevételnél van szükség, de a gyakori stressz, nyugtalanság és környezeti zajártalom is kiürítheti raktárainkat. Az orvosok felhívják a várandósok figyelmét az emelt dózisra, a magzat egészséges fejlődésének érdekében.

A magnéziumtartalmú étrend-kiegészítők vény nélkül kaphatók, alkalmazásukkal kapcsolatban a legfontosabb, hogy ezeket kúraszerűen kell alkalmazni. A napi adagot célszerű reggeltől estig egyenletesen elosztva bevenni. Az esetleges mellékhatásokat itt is figyelni kell, sőt bizonyos gyógyszerekkel (antibiotikumokkal) nem lehet egyszerre bevenni, s kerülni kell szedése alatt az alkoholfogyasztást.

KM








hirdetés