Változatos programok Abaújban és Zemplénben

Encs, Szerencs, Tokaj – Encsen – a Magyar Kultúra Napján – képzőművészeti kiállítással, a Kazinczy Ferenc Általános és Művészeti Iskola tagozatos tanulóinak gálaműsorával, a filmszínházban magyar játékfilm vetítésével, valamint egy, a görög katolikus templomban tartandó kórushangversennyel emlékeznek meg a Himnusz születéséről – adott tájékoztatást Kércsi Tibor a Művelődési Központ vezetője.

– Ez a nap egy helyi kezdeményezés visszatérő eseménye is, ekkor van a város könyvtárának Megbocsátás Napja. Akik ezen a napon viszik vissza az intézménybe a régen lejárt határidejű, kikölcsönzött könyveket, nem kell pótdíjat fizetniük. Ugyanekkor ajándékkönyveket sorsolnak ki az új beiratkozók között – mondta Kércsi Tibor.

Szerencsen a kistérség általános iskolás tanulóinak szavalóversenyét tartják meg a Rákóczi várban, adta tájékoztatásként Uray Attiláné a Városi Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója.

Szili Katalin is a pátriában lesz

– Tarcalon „Kultúra-kincs, ami van” címmel tartanak ünnepi műsort, amelyen versek, prózák, népdalfeldolgozások, néptáncok kerülnek bemutatásra helyi fiatalok, illetve az Örökifjak Asszonykórus előadása mellett – közölte K. Drozda Aranka a Könyves Kálmán Művelődési Ház igazgatója.

Tokajban a város önkormányzatának és a Tokaji Írótábornak a közös programjára kerül sor január 22-én, amelyet – nagy valószínűséggel – megtisztel Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke. Dévald István kulturális igazgató elmondta érdeklődésünkre, az ünnepi programon Májer János polgármester köszönti a megjelenteket, majd Vasy Géza, az írótábor elnöke tart előadást. Az eseményen koncertet ad a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara, Vivaldi „Négy évszak” c. művéből mutatnak be részleteket.

– Serfőző László –
hirdetés