Változtatni kell a felfogáson

Miroslav Beránek
Miroslav Beránek
Miroslav Beránek szerint idegenben is hasonló hatékonysággal kell játszani, mint hazai környezetben.

A DVSC-TEVA együttese a hét végén lejátszotta az idény eddigi legnehezebbnek ígérkező összecsapását, hiszen a szintén bajnoki címre aspiráló, MTK-hoz látogattak a debreceni piros-fehérek. A bajnokcsapat nem a legjobb előjelekkel készült a mérkőzésre, hiszen Sándor Tamás, Komlósi Ádám és Bernáth Csaba eltiltás, míg Leandro sérülés miatt nem léphetett pályára. A rangadón a játék összképét tekintve a Loki állt közelebb a győzelemhez (de minimum egy döntetlenre rászolgáltak volna Halmosiék), ám egy rendkívül vitatható körülmények között megadott büntető értékesítésével a fővárosiak nyerték meg a találkozót 1–0-ra.

Betartották a taktikát

– A sérült és az eltiltott játékosok nélkül kellett pályára lépnünk, de ilyen felállásban is pontot kellett volna szereznünk az MTK otthonában. A taktikai utasítást betartották a srácok, védekezésben nem követtek el nagy hibát. A legnagyobb gondot abban látom, hogy nem alkalmaztuk jól a gyors letámadást, ilyenkor nemegyszer rossz megoldást választottunk. A tizenegyest nem akarom kommentálni, a játékvezető így döntött, ezt el kell fogadni – vélekedett a DVSC hivatalos honlapján Miroslav Beránek, a Loki vezetőedzője.

Már kettő

A DVSC-TEVA fővárosban elszenvedett vereségével kettőre nőtt az idei sorozatban elbukott bajnokik száma, azaz 9 fordulót követően van annyi botlása a Lokinak, mint tavaly az egész bajnokság során. A cseh szakember kitért arra is, mi az oka annak, hogy kívülről úgy tűnik, a debreceniek a Tatabánya és az MTK ellen is akkor kezdtek el igazából rohamozni, amikor hátrányba került a csapat.

– Amikor bekapjuk a gólt, a csapat akkor döbben rá igazán, hogy állunk. A játékosok nem akarnak veszíteni, ezért még nagyobb fokozatra kapcsolnak, minden erőtartalékaikat mozgósítják. Ellenben az előnyben lévő ellenfél arra törekszik, hogy ne kapjon gólt. Emiatt talán úgy tűnhet, hogy csak akkor kezdünk igazán jól játszani, amikor hátrányba kerülünk. Természetesen ez így nem jó. Egy csapat otthon mindig jobban futballozik, de ha bajnokok akarunk lenni, akkor idegenben is sikeresnek kell lennünk, ezért a játékosok felfogásán változtatni kell. Az elkövetkezendő időkben azon leszünk, hogy ez megvalósuljon – mondta Beránek.

Jegyek elővételben

A javításra pénteken ragyogó alkalom nyílik a DVSC-TEVA csapata számára, hiszen Sándor Tamásék a Diósgyőr gárdáját fogadják 19 órai kezdéssel az Oláh Gábor utcai stadionban. A mérkőzésre jegyeket elővételben a szokásos helyeken, a DVSC ajándékboltjaiban (a Debrecen Plazában és a Tesco áruházban), valamint a stadion pénztárainál lehet vásárolni.

B.N.
hirdetés