Váltson téli gumiabroncsra!

Váltson téli gumiabroncsra!
© Illusztráció: pixabay.com
Nyíregyháza – Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának ajánlását.

A legtöbb gépkocsivezető a nyári gumiabroncsok cseréjét általában a havazáshoz időzíti. Érdemes azonban hamarabb felkeresni a gumiszerelő műhelyt, hiszen a nyári gumiabroncs 7 Celsius fok alatti hőmérsékletnél megkeményedik, nem tapad megfelelően és ­- függetlenül az aszfalt nedvességétől – csúszóssá válik. Ilyenkor megnő a fékút és ezzel együtt a féktávolság is. A téli gumiabroncs alapanyaga különbözik a nyári gumiabroncs anyagától, amely ennek következtében alkalmassá teszi azt a megváltozott körülmények közötti használatra. A téli gumiabroncs mintázata sűrűbb és lényegesen több lamella található rajta.

Ugyan még számíthatunk a napokban 10 Celsius fok feletti hőmérsékletre, azonban már egyre gyakrabban lehűlhet a hőmérséklet 7 Celsius fok alá. Ezért kérünk mindenkit, hogy a gépkocsiján lévő nyári gumiabroncsait cseréltesse le jó minőségű, 3 évnél nem öregebb téli gumiabroncsra.

Mindannyiunk felelőssége és kötelessége, hogy fokozott óvatossággal közlekedjünk!

…hogy mindenki hazaérjen!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés