Vámosatyán csodálták a szarvast

Akt.:
Az aranyérmes trófea a vámosatyai kiállításon
Az aranyérmes trófea a vámosatyai kiállításon - © Fotó: M. Magyar László
Vámosatya – Sokan megcsodálták a közelmúltban a vámosatyai trófeamustrán azt az agancsot, amelyet a főhelyre tettek a szervezők.

Valóban impozáns látványt nyújtott a gímszarvasbika trófeája, amelyről a látogatók a következő fontos információkat is megtudhatták: az elejtés helye a tuzséri Kossuth Vadásztársaság területe, Tornyospálca határa; az elejtő dr. Dicső Gábor; a trófea súlya 10,95 kilogramm; a trófea pontszáma 218,14; a bika kora 11 év.

Ezt a szarvast akarta elejteni

A rendezvényen részt vett a bikát terítékre hozó sportvadász, dr. Dicső Gábor, valamint a vadászatra őt elkísérő hivatásos vadász, Balogh Géza is. Természetesen kíváncsiak voltunk az elejtés körülményeire is. Mint a Kisvárdán élő sportvadász érdeklődésünkre elmondta, ez a gímbika már nem volt ismeretlen a számára, hiszen a vadászatot megelőző napokban 30–35 kilométert is gyalogolt a térségben, többször próbálta terítékre hozni, vagyis már célirányosan kereste minden alkalommal ezt a bikát. Nem egy bikát akart tehát terítékre hozni, hanem éppen ezt a szarvast akarta elejteni. A szép kiállású és csodálatos trófeával rendelkező szarvast egy héttel korábban látták meg, az egyik kísérő le is tudta fényképezni, s fénykép alapján elemezték, hogy eléggé érett bikáról van-e szó.

A történet további részét az érdeklődők megtudhatják a csütörtökön megjelenő Kelet-Magyarország napilap Horgász, vadász oldal cikkéből.

MML

Címkék: ,hirdetés