Nyíregyháza hírei

2013.04.28. 13:07

Önkéntesen szorgoskodtak Tunyogmatolcson

Tunyogmatolcs -  Önként és dalolva tisztították a Szamos-partot a minap.

Tunyogmatolcs -  Önként és dalolva tisztították a Szamos-partot a minap. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap keretein belül működő Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban szerepel „Az Ember és a Természet környezetvédelmi, környezeti nevelési vetélkedő a térség fiataljainak” projekt. Ennek apropóján rendezték meg az Önkéntes Napot, ahol az illegális hulladéklerakók megszüntetése volt a cél.

Közel százan fáradoztak Tunyogmatolcson, ahol a Szamos természetes környezetének helyreállításában, megtisztításában szorgoskodtak a résztvevők. Az eseményen a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola diákjai, a tunyogmatolcsi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, a FETIVIZIG Mátészalkai Kirendeltségének munkatársai, a tunyogmatolcsi önkormányzat dolgozói, és a települési TIKSZE egyesület tagjai vállaltak környezetvédelmi feladatokat.

– A programban örömmel vettünk részt osztálytársaimmal és osztályfőnökünk, Péter Tóth Gabriella tanárnő szintén velünk tartott. A mi csoportunk a Holt-Szamos partot, és a gátőrház természetes környezetét tisztította meg – újságolta Szabó Fanni, a fehérgyarmati szakközépiskola ökocsapatának egyik tagja.

Széles Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!