Van, akinek tetszik a fal

A temető új kerítése
A temető új kerítése
Annyian írták le a véleményüket, hogy sorozatot indíthatnánk. Meg is tesszük. Álljon itt most két olyan ember véleménye, akiknek tetszik a kerítés!

“Kövezzetek meg, de nekem a temető új kerítése tetszik – írja Kóródyné Iványi Zsuzsa. – Kifejezetten van benne egy kis játékosság. Még azt is el tudom képzelni, hogy nyáron a borostyán mellé színes virágokkal aggassák tele. Az pedig kifejezetten pozitív, hogy ellátták graffiti elleni védőréteggel. Az, hogy életveszélyes, szerintem butaság. Ilyen alapon ne lépjünk ki az erkélyre, vagy ne lépjünk rá egy csatornafedélre… Ahogy láttam, alaposan rögzítve van a vasbeton szerkezet. De ami a kerítés meletti, útszélét illeti:

Tudjátok, pl. Ausztriában miért nincs sár az utakon? Mert az ilyen helyeket, mint ez a terület, leburkolatozzák és a csapadékelvezetést megoldják, azaz a letaposott, kikopott fű helyén lévő földet nem hordja rá a szél az útra és tiszta marad.”

“Nekem is tetszik az új temetőfal, bár zöld nélkül és csak nappal figyeltem meg – írja Lányi Botond. – Ez lenne a demokrácia, avagy ízlések és pofonok különböznek?

Ami a tervek nyilvánosságát illeti: valóban vannak rendeletek, hogy megtekintésre ki kell függeszteni, lakossági fórumon kell ismertetni stb. Csakhogy egy Nyíregyháza méretben ezt el lehet úgy is szabotálni, hogy a városházi hirdetőtáblára kiteszik, valamelyik irodában megtekinthető – kinek van kedve odamenni? Miközben van a városnak egy újságja, amelyben szépen mutatna egy látványtervvel megspékelt információ, pláne, ha ösztönöznék az itt élőket a hozzászólásra.”
hirdetés