“Van egy szép katicabogár az öltözőben, arra szeretnénk a hét végén pontokat rajzolni még”

A tiszavasvári Szolyka Gergő vasárnap a rakamazi kaput próbálja bevenni – a nyírgyulaji Oláh Dávid pedig a Bakta ellen próbálja megóvni „portáját”
A tiszavasvári Szolyka Gergő vasárnap a rakamazi kaput próbálja bevenni – a nyírgyulaji Oláh Dávid pedig a Bakta ellen próbálja megóvni „portáját” - © Fotó: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Rejtélyes bajnoki folytatás, több mérkőzés kimenetele megtippelhetetlen.


Keleten a helyzet változatlan. A Nyírgyulaj, Sényő-Carnifex duó tovább fényezte eddigi szereplését, de ebben nincs semmi újdonság. Ugyanezt leírhattuk volna egy, két, vagy akár három héttel korábban is. Vagyis, mindkét együttes tör előre, mint anno a Vörös Hadsereg: öt meccs, öt győzelem – ennél képtelenség jobban muzsikálni. A Gyulaj a Baktalórántházát fogadva „baktathat” tova a folytatásban, a Sándor-alakulat a fehérgyarmati portyán csaphat le az újabb három pontra.

Ugyanakkor a kertek alatt settenkedő negyedszer játszik idegenben, bár eddig ez a legkevésbé sem zavarta a Ludánszki-brigádot. A harmadik pozícióba rakétázott gárda egyetlen meccset bukott el idáig – Sényőn, ami nyilván vastagon a megbocsátható kategóriába tartozik. Aktuális jelenése Balkányban lesz, ahol a legutóbbi, Tuzséron kapott méretes zakó után aligha lesz nagy a mellény. Sőt, a Mirgai-legénység gyaníthatóan minden követ megmozgat, hogy kitörölje emlékezetéből a balul elsült Tisza-parti túrát.

Ha már Tuzsér! A csapat négy meccsen egyetlen árva gólt sem tudott bepréselni az ellenfeleknek, erre mindjárt négyet hintett a Balkánynak. Ezután legyen okos az ember és próbálja megfejteni, mire viheti Vásárosnaményban. Egyrészt a beregi katlanba nem győzni járnak a látogatók (noha a Tarpának éppenséggel sikerült eme kunszt a második körben…), másfelől a naményi összecsapásokat azért csípik a népek, mert rendszerint potyognak a gólok…

Rejtvények rejtvénye a Nagyecsed. A szatmáriak behúztak két mérkőzést, majd totál váratlanul elhasaltak otthon a Nagyhalásszal szemben. Növeli a bizonytalansági faktort, hogy a Kótaj ugyan sereghajtó, de vért kell izzadni ellene – pláne, hogy saját közegében szerepel. Jósdát nyithatna egyúttal az is, aki a Rakamaz–Tiszavasvári parti kimenetelét megtippeli: az tuti, a felekre ráfér a sikerélmény, mert nem áll túl jól a szénájuk. Az elbaltázott dombrádi összecsapás sajgó emléke (főként az benézett öt dugót…) gyaníthatóan felsnapolja annyira a Mátészalkát, hogy az élmezőnyben letáborozni kívánó újonc Tarpának feladja a leckét. A mándoki körletben pedig feltehetően Dancs Béla edző gondoskodik arról, hogy – a győzelemmel abszolvált kótaji bevetést követően – ne szálljon el senki magától- Pláne, hogy a Dombrád frissen kinevezett trénerrel, Kozma Zsolttal érkezik, ráadásul az első megszerzett győzelem lelkesítő tudatában.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 6. forduló (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Mándok (4.)–Dombrád (14.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Úgy néz ki, a Dombrádnak jót tett az edzőváltás, nem lesz könnyű dolgunk, de nem fér bele több hazai bukta. Bízom benne, nem tesszük magunknak „meleggé” a meccset.

Kozma Zsolt, dombrádi edző: – Van egy szép katicabogár az öltözőben, arra szeretnénk a hét végén pontot, vagy pontokat rajzolni még.

Mátészalkai MTK (10.)–Tarpa (5.)

Opre Mihály, mátészalkai edző: – A Dombrádon elszenvedett súlyos vereséget csak akkor tudjuk feledtetni, ha a jó erőkből álló Tarpával szemben pontot szerzünk.

Márton István, tarpai edző: – Fiatal, lendületes csapathoz érkezünk, amelyet rutinos, minden hájjal megkent edző irányít. Szeretnénk pontot, pontokat szereznünk.

Nyírgyulaj (1.)–Baktalórántháza (7.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Egyre több problémával küszködünk, ennek ellenére szeretnénk minél tovább kitolni sikeres szereplésünket.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Nagyon jó csapat otthonában szeretnénk idegenben is megkezdeni a pontgyűjtést.

Vásárosnamény (11.)–Tuzsér (15.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Olyan fiatal tuzséri csapat lesz az ellenfelünk, amely eddig is sok dicséretet kapott, legutóbb nagy különbségű győzelemmel jelezte, komolyan kell venni. Jelen állás szerint tipikus „hatpontos” meccs vár ránk, amelyen, ha csak hármat szerzünk, tökéletesen elégedettek leszünk.

Antal István, tuzséri edző: – Remélem, jó és izgalmas mérkőzést látnak a szurkolók, persze abban bízom, mi kerekedünk felül.

Vasárnap

Kótaj (16.)–Nagyecsed (9.)

Seregi Mihály, kótaji edző: – Számomra nem létezik más eredmény, csak a győzelem. Ezért mindent meg fognak tenni a játékosok a pályán.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Biztos vagyok abban, hogy motivált hazai csapattal találjuk szembe magunkat. Eddigi sűrű volt a menterend, a következő napok sem lesznek egyszerűek, ettől függetlenül győzni megyünk Kótajba.

Rakamaz (13.)–Tiszavasvári (12.)

Varga Attila, rakamazi edző: – Szerintem egyik csapat sem ilyen rajtot képzelt el magának, ez a meccs eldönti, a kátyúból melyik szekere indul meg.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Két hasonló mutatókkal rendelkező együttes találkozik Rakamazon. Ezért gondolom, hogy a hazai csapat, kit ha nem a Tiszavasvárit címszóval készül erre a mérkőzésre. Nem fogjuk könnyen adni a bőrünket

Fehérgyarmat (6.)–Sényő-Carnifex (2.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Emlékszem, a kilencvenes évek derekán volt egy nagyon jó Sényő, amely szenvedni járt Fehérgyarmatra, a Kondor, Gyüre, Cserepes, Domokos féle csapathoz. Az itteniek tudják miről beszélek… Egy szeánsz keretében megidézzük a szellemüket, és segítségül hívjuk az isteneket. Ha ez sikerült, sima ügy lesz, amennyiben viszont a baktalórántházi „pacsmagolást” mutatjuk be, akkora mészárlásban lesz részünk, amelyre a texasi láncfűrészes is felszisszen.

Sándor Tamás, sényői edző: – Igazából csak egy célunk lehet, a győzelem. De többet nem szeretnék olyan vízilabda-eredményt hozó mérkőzést játszani, mint a legutóbb a Namény ellen.

Cellspan-Balkány (8.)–Nagyhalász (3.)

Mirgai László, balkányi edző: – A hétfői edzésen azt kellett tapasztalnom, hogy a tuzséri meccs után hat játékos sérültet jelentett, elnézve állapotukat, a hét végi meccsre közülük talán egy-kettő épülhet fel. Így igencsak nehéznek ígérkezik ez a nagyon fontos mérkőzés számunkra, amelyen természetesen szeretnénk megszerezni a három pontot. Ennek érdekében viszont sokkal többre lesz szükség, mint legutóbb.

Ludánszki István, nagyhalászi edző: – Remélem, tudjuk folytatni jó szereplésünket. Idegenben mindig nehéz nyerni, de azon leszünk, hogy ez sikerüljön.

Önnek melyik a kedvenc csapata a Kelet Takarék megyei I. osztályban

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
hirdetés