Van élet a kiesés után is

A tiszavasvári védőmunkából többen oroszlánrészt vállaltak, Boczák Kornél kapus bravúrjai pedig nagy segítséget jelentettek
A tiszavasvári védőmunkából többen oroszlánrészt vállaltak, Boczák Kornél kapus bravúrjai pedig nagy segítséget jelentettek - © Fotó: tvse/facebook)
Tiszavasvári – A közösség ereje alapot szolgáltat arra, hogy a Tiszavasvári szebb eredményeket érjen el.


Megpróbálták, nem sikerült. Megmérettetett és könnyűnek találtatott a Tiszavasvári férfi kézilabdacsapat a második vonalban. A kiesést követően a frissen kinevezett Hadas Sándor edzőre ruházták ama cseppet sem egyszerű feladatot, hogy rendezze a sorokat, egyben felszínen tartsa a „hajót”. Nos, az immár NB II.-es együttes a hetedik helyet csípte meg az őszi idényben, vagyis a bajnoki derékhadhoz tartozik, mindazonáltal hátránya csupán három pont a második Kisvárdával szemben. Azaz, bőven lőtávolon belül a dobogó, legalábbis eredményes tavaszi szereplés esetén benne van a pakliban a jelentős előrelépés esélye.

– Tavaszi szereplés megfoga a csapatot, és mentálisan kicsit össze volt törve a társaság – ecsetelte az eseményeket Hadas Sándor, a Tiszavasvári edzője. – Mindemellett a nyáron meghatározó emberek távoztak, majd tizenhat fős kerettel kezdtem dolgozni, köztük három kapussal, két juniorkorú játékossal, valamint négy olyan sráccal, akik kiöregedtek az utánpótlásból. Gyakorlatilag új csapatot kellett építeni, ráadásul nem igazán vált előnyünkre, hogy a bajnokság egy héttel korábban rajtolt, szétszabdalt lebonyolítás miatt több hetes kihagyásra kényszerültünk, plusz ősszel csak négyszer játszottunk otthon. Sajnos, menetközben három játékos kiesett sérülés és betegség miatt, így igazoltuk Debrecenből kettős játékengedéllyel Földi Istvánt. Mindenképpen megjegyezném, hogy remek közösségbe kerültem, amelynek tagjai szeretik a kézilabdát, ez is azt mondatja velem, elégedett vagyok, mert a hazai meccseket megnyertünk, idegenben pedig kétszer nyertünk. Ahhoz, hogy egy formálódó csapat beérjen, több hónapos munka szükséges és ha az együttműködés, a fiúk hozzáállása hasonlóan jó lesz, sokat fejlődhetnek, szebb eredményeket fogunk felmutatni.
Miként azt több szakvezető megpendítette, a harmadik vonal Észak-keleti csoportjában szinte bárhol, bármikor, bármi megtörténhet. Hadas Sándor sem gondolja másként, éppen ezért nem bocsátkozott jóslásokba a folytatás kapcsán.

– Nyilvánvalóan hasznosan akarjuk tölteni a felkészülési időszakot, legfőbb vágyam, hogy az edzéslátogatottság elérje a csaknem százszázalékot. Szeretnénk erősíteni, ami a télen meglehetősen nehéznek tűnik. A remélt helyezésről, a várható fejleményekről nem egyszerű beszélni, mivel nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, nem lehet tutira menni egy meccsen sem. Egy a lényeg, a játékosok élvezzék, amit csinálnak, jól érezzék magukat az edzéseken, önmaguknak tűzzenek ki olyan célt, ami elérhető.

KM-KT
hirdetés