Vándorkiállítás a globális adócsalásról

Akt.:
A kiállítás péntekig látható a Vasutas Művelődési Ház Kupégalériájában
A kiállítás péntekig látható a Vasutas Művelődési Ház Kupégalériájában - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza, Tiszavasvári – A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTSZ) – közel harmincéves munkája során – felismerte, hogy bolygónk pusztulása, a fajok kihalása, a zöldterületek eltűnése, a változó időjárás nem független a világban zajló egyéb folyamatoktól, a pénzrendszer, a gazdasági érdekek elsőbbsége minden más szempontot, értéket háttérbe szorít.

A gazdaság növekedésétől, a még több pénztől várjuk a környezeti és szociális gondok megoldását is, pedig lehet, hogy pont fordítva van: az anyagi javak előtérbe helyezése a probléma alapja.

Péntekig még megtekinthető Nyíregyházán, a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban az MTSZ Adóigazságosság című kiállítása, amely ezeket a bonyolult gazdasági folyamatokat közérthetően, infografikák segítségével tárja fel.

A tárlat összeállítói igyekeznek megmutatni: ahogy a természetet kizsákmányoljuk, hogy kiszolgáljuk a gazdaság igényeit, a pénzügyi rendszert is úgy alakítjuk, hogy kiszolgálja a vagyonosok további gazdagodását. Ennek egyik eszköze a globális adócsalás – vagy ahogy a vállalatok szívesen nevezik, adóoptimalizálás –, amelynek jogszerű és jogszerűtlen formáival sokszor jóval nagyobb összegeket spórolnak meg a nemzetek feletti vállalatok, mint amennyi adót befizetnek.

Tiszavasvári következik

Az Adóigazságosság kiállítás az E-misszió egyesület szervezésében október 16-án kezdődő héten a tiszavasvári művelődési házban nyitja majd fel az érdeklődők szemét.

KM
hirdetés