Helyi közélet

2011.09.21. 12:33

A nagy Rudi teszt

A túrós desszertek száma szinte végeláthatatlan, akad gazdaságos és drága is, sokcsokis és vékony csokis, étbevonómasszás és laktózmentes, tulajdonképpen mindenféle. Mi most tizenkét, natúr túrós rúdszeletet teszteltünk, szubjektíve, négy és fél éves gyerekízlés szerint.

A túrós desszertek száma szinte végeláthatatlan, akad gazdaságos és drága is, sokcsokis és vékony csokis, étbevonómasszás és laktózmentes, tulajdonképpen mindenféle. Mi most tizenkét, natúr túrós rúdszeletet teszteltünk, szubjektíve, négy és fél éves gyerekízlés szerint.Szándékosan nem élelmiszer-biztonsági, vagy adalékanyag-mennyiség szerinti, bevonóvastagsági, vagy csomagolásdizájn szerinti szempontok alapján csemegéztünk, azt végezzék a szakemberek. A mi, szubjektív tesztünk alanya és főszereplője Kis Lara, aki négy és fél éves, és természetesen imádja a túrós rudakat. Őszinte gyerekszáj, elvégre ők szeretik a legjobban az édeset.

Csőrikés pohárban ásványvíz – hogy minden falat után tiszta ízlelés következhessen – tartaléknak sós falatkák, ha netán Lara besokallna az édes ízektől, a tányéron pedig tizenkét darab, falatnyi édesség. Számozva, csomagolás nélkül. Sorban érkeznek a finomabbnál finomabb falatok, mindegyik jó, de a legjobb csak egy lehet. A végeredmény persze nem reprezentatív és nem is mérvadó, viszont határozottan meglepő.

1: Tesco Túródesszert

2: Milka Super Rudi

3: Mizo Rudi

4: Piros Pöttyös Túró Rudi

5: Update Rudi

6: Milli

7: Tesco Value

8: Oké

9: Spar Budget

10: Laktózmentes

11: Spar Túródesszert

12: Tej Nasi

 

Sokáig az ötös rajtszámmal induló ápdét rúd vezetett, de végül, mindent tarolva a tizenkettes sorszámú Tej Nasi volt a befutó. Ráadásul – mint az a meglepetésnek tűnő végkifejlet után – a csomagolásról kiderül, vetélytársaival ellentétben a desszertben ricotta van, ami ugyan hivatalosan túró, bár valójában egy eleve édeskésebb, sajtsavóból visszamaradt tejtermék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában