Várja a nyolcadikosokat a Kölcsey, a Széchenyi

Nyíregyháza – Néhány hónap múlva a most nyolcadik osztályos diákoknak nyilatkozniuk kell arról, melyik középiskolában is szeretnék folytatni a tanulmányaikat. A döntés megkönnyebbítése érdekében nyílt tanítási napokat rendeznek a gimnáziumok, a szakgimnáziumok, a szakiskolák.


A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium szeptember 13-án, szerdán 8 órától 13.20 óráig tárja ki kapuját az oktatási intézmény iránt érdeklődő nyolcadikosok és szüleik előtt. Az első órában tájékoztató hangzik el az iskola udvarán a gimnázium nevelő-oktató munkájáról, ezután a 2. órától tanítási órákat lehet látogatni.
Pályaválasztási szülői értekezletre is várja a Kölcsey tantestülete a szülőket 16.30 órától. A tornateremben tartandó tájékoztatón Márk Attila Olivér igazgató ismerteti a felvételi eljárást, a felvételi vizsga követelményeit, a képzés szerkezetét. Az iskola az idegen nyelvi tagozatos osztályok (angol, francia, olasz, spanyol, német) mellett indít magyar-történelem emelt szintű tagozatot és informatikai tagozatot is.

Másnap, szeptember 14-én 16 órától a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium is tart pályaválasztási tájékoztatót az intézmény munkájáról, a 2018/2019-es tanévben indítandó képzésekről és a diákéletről a középiskola aulájában. A Széchenyi vezetői várják azokat a nyolcadikosokat és szüleiket, akiket érdekelnek a közgazdasági, informatikai, ügyviteli és sporttagozat nyújtotta lehetőségek.

KM
hirdetés