Várja a szavazatokat a nagykövetjelölt

Nyíregyháza – Az endometriózis egy betegség, amely hazánkban 200 ezer nőt érint, mégis sokan nem tudnak róla semmit. Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány azért küzd, hogy ez ne így legyen.


„Ha van olyan személy vagy szervezet az életedben, akinek példaértékű hozzáállása, embersége sokat segített a betegséged kezelésében vagy leküzdésében, és szívesen megosztanád saját gyógyulásod vagy kezelésed történetét, jelöld Te is segítődet az Endometriózis nagykövete díjra!” – szól a felhívás minden évben a nagyköveti címre. A díjat pályázaton lehet elnyerni. Jelöltet bárki állíthat, akinek személyes érintettsége van a betegségben.

Az idén a zsűri három jelöltet választott ki az utolsó körös megmérettetésre. Köztük van a nyíregyházi Porkolábné Csatári Barbara, aki az idén aktívan részt vállalt a március 23-ai endometriózis-világnap nyíregyházi eseményének megszervezésében is. Barbarát egyik sorstársa jelölte, aki a történet alapján, neki köszönheti, hogy fel tudta venni a harcot a betegséggel szemben. A jelöltre az egyik legismertebb közösségi oldalon lehet voksolni március 28-áig.

KM
hirdetés