Várják a csapatok jelentkezését a Bicaj-ricsaj versenyre

Várják a csapatok jelentkezését a Bicaj-ricsaj versenyre
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A kerékpáros csapatversenyre 2017. március 31-ig lehet jelentkezni.


Idén ismét meghirdeti a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a „Míg megnövök” Akkreditált Kiváló Tehetségpont alapítvánnyal közösen a Bicaj-ricsaj elnevezésű közlekedési kerékpáros csapatversenyt.

A versenyen általános iskolák 7-8. osztályos tanulói, illetve más iskolatípusok ennek megfelelő évfolyamú magyarországi és határainkon túli magyar tanulói vehetnek részt.

A versenyre jelentkezni 2017. március 31-ig lehet a www.megnovok.hu weboldalon elérhető jelentkezési lap kitöltésével, vagy a jelentkezes@megnovok.hu email címen.

Részvételi feltételek:

A vetélkedőre négyfős csapatok jelentkezését várjuk 1-1 fő koordináló pedagógussal. Iskolánként akárhány csapat nevezhet. A versenyt az egész ország, valamint az ukrajnai Beregszászi járás, a romániai Szatmár megye és Bihar megye területén hirdetjük meg. A vetélkedőn való eredményes részvétel feltétele, hogy a csapatok az iskolai forduló feladatsorát megoldják, és megoldásukat beküldjék a megadott határidőkig. Amelyik csapat ezt nem teljesíti, a vetélkedőből kiesik.

A verseny menete:

1. forduló

Projektfeladat: A csapatok egy kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos feladatot oldanak meg.
Beküldési határidő: 2017. április 28-ig
Helyszín: minden csapat a saját iskolájában

2. forduló:

KRESZ-teszt: A csapatoknak a projektfeladaton kívül 20 kérdésből álló tesztfeladatot is teljesíteni kell.

Beküldési határidő: 2017. május 17. 14 óráig

Helyszín: minden csapat a saját iskolájában

A felkészüléshez segítséget nyújthatnak a www.megnovok.hu weboldalon található feladatsorok, információk. A versenyfeladatok megoldását a versenybizottság értékeli javítási útmutató alapján és meghatározza a döntőbe jutás ponthatárát. A versenybizottság a két forduló pontszáma alapján választja ki az országos döntőbe jutó csapatokat, melyet 2017. június 13-14. között Nyíregyháza- Sóstógyógyfürdőn rendeznek meg.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés