Várszínházi esték szombattól Kisvárdán

Kisvárda, 2015. július 3., péntek (MTI) – Operett, zenés vígjáték, musical, mesejáték, táncszínházi előadás és zenei fesztivál várja a közönséget az idei Várszínházi esték rendezvénysorozatán az észak-szabolcsi Kisvárdán szombattól.

Nyakó Béla, a szervező Kisvárdai Várszínház és Művészetek házának igazgatója pénteken az MTI-nek elmondta: a nyitónapon nagy- és meseoperett-előadást tartanak. Délelőtt 10 órától a budapesti Fogi Színháza mutatja be a Hófehérke meg a törpék című darabot, este 20 órától pedig a Budapesti Bulvárszínház művészei lépnek színpadra a Marica grófnő című nagyoperettben.

Július 10-11-én Lesz Feszt extrémsport- és zenei fesztiválnak ad otthont a Kisvárdai Várszínház. Színpadra lép a többi között az Anna and the Barbies, Beatrice, Hobo, Majka és Curtus, Ákos, a Karmapirin, a Supernem, a Radar és a Vodku együttes is.

Július 18-án a budapesti Bánfalvy Stúdió előadásában Szabó Magda Abigél című színművét láthatják a színházkedvelők.Július 24-én táncszínházi előadás szerepel a programban, az Experidance Produkció Szenvedélyem, Velence címmel mutatja be műsorát. Július 25-én mesemusicallel a Csillag Musical Társulat lép fel, az eredeti Disney-rajzfilm dalaival a Herkules című darabot játssza.

Augusztus 1-én zenés mesejátékot, a Csipkerózsika című darabot nézhetik meg a vakációzó diákok a budapesti Körúti Színház előadásában. Ezen a napon a felnőtteknek a színház művészei Gábor S. Pál és a Gemini együttes legszebb dalaival a Spanyolul tudni kell című zenés nosztalgia-vígjátékot játsszák el.

Augusztus 8-án a Gyulai Várszínház vendégszerepel Kisvárdán a Füveskönyvek – az Élet nagy kérdései című darabbal, amely Márai Sándor, Hamvas Béla és Weöres Sándor bölcseleteit jeleníti meg.

Augusztus 14-én, 29-én és 30-án a budapesti Turay Ida Színház előadásában a Vöröslámpás ház című zenés vígjátékot láthatja a közönség.
A Várszínházi esték előadássorozata augusztus 29-30-án a kisvárdai Doktorrock Színtársulat Tied a világ! előadásaival zárul, a darabban a Illés együttes egykori dalai hangzanak fel.

– MTI –
hirdetés