Vasárnap esti rangadó: jön a listavezető Ferencváros

A hét végén az ötödik fordulót rendezik a férfi kézilabda második vonalában
A hét végén az ötödik fordulót rendezik a férfi kézilabda második vonalában
Nyíregyháza – Főszerepben a kapusok, Nagy Levente most az ellenfél kapuját fogja védeni.

Ez kemény rajt. A hét végén az ötödik fordulót rendezik a férfi kézilabda második vonalában, és a Nyíregyházi SN már a második rangadójára készül.

A Keleti csoport bajnoki címvédője, az Algyő két góllal nyerni tudott Nyíregyházán, vasárnap este pedig a jelenlegi listavezető, az elsőségre és feljutásra törő Ferencváros vizitál majd a Bem-iskola csarnokában.

A kupameccsel is készültek

A zöld-fehérek az algyőiekhez hasonlóan eddig százszázalékosak. A Népligetben biztosan nyertek a Törökszentmiklósi KE (40–19), majd a Tiszavasvári (32–21) ellen. Idegenben is kétszer játszottak, mindkétszer két góllal nyertek, előbb Kecskeméten (20–22), majd Békésen (29–31). Maradva a ketteseknél, a két együttes tavaly őszi, nyíregyházi meccsét a házigazda nyerte 27–25-re. A fővárosban döntetlen (21–21) volt az eredmény.

A nyíregyháziak kedden este a Magyar Kupában is készülhettek a Fradi ellen. Az élvonalbeli Gyöngyös nyert és jutott a harmadik fordulóba.

– Az a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket – kezdte visszapillantását a kupameccs­re Grandjean Gábor, a Nyíregyházi SN edzője. – Szerepet kaphattak a fiatalok és akik korábban kevesebbet játszhattak. Persze egy kupameccs mindig más, a Fradi elleni bajnoki pedig nagyon nehéznek ígérkezik. A ferencvárosiak minden szempontból kiemelkednek a mezőnyből, akár két csapatot is indíthattak volna. Akkor ezek mögött csak a harmadik helyért küzdhettek volna a többiek. Minden poszton élvonalat is megjárt játékosaik vannak. Egyéni képességekben kimagaslóak, védekezésben és támadásban is remekelnek. Egy szó, mint száz, nehéz lesz.

A vendégeknél játszik Pál Gergő, aki nyíregyházi nevelés, illetve az a Nagy Levente, aki tavaly még mostani csapattársai ellen remekelt. Levi fejből tudja, hogy mit szeretnek lőni a nyíregyháziak, Grandjean Gábor pedig alaposan ismeri a Fradi kapusát, sőt a kapusait.

Réseket kell találni

– Úgy vélem, döntő lesz vasárnap a kapusok teljesítménye. Természetesen a védekezéssel együtt, ám a jó védekezésből lehet igazán hatékony kontrákat indítani. Elemeztem a zöld-fehérek néhány meccsét, és igyekszünk megtalálni azokat a réseket, ahol sebezhetőek lesznek. Egyébként az alap a masszív védekezés és a fegyelmezett támadójáték, persze megfelelő koncentrálással – így Grandjean Gábor.

– KM-ML –
hirdetés