Vasárnap rájátszik a DKSK

Vasárnap rájátszik a DKSK

Vasárnap este 19.15-től megkezdi a rájátszást a DKSK Miskolc élvonalbeli női kosárlabdacsapata.

A piros-fehérek az alapszakasz harmadik helyét szerezték meg 17-3-as győzelem-vereség mutatóval, így a rájátszás első körében – a negyeddöntő két nyert meccsig tartó párharcában – a 10-10-zel a hatodik helyen zárt Szolnoki NKK ellen harcolnak a négybe kerülésért. A jobb alapszakaszbeli helyezés pedig előnyt jelent a rájátszásban, így a miskolci és a szolnoki összecsapás után, ha szükség van harmadik meccsre is, akkor azt (is) Miskolcon játsszák a csapatok.

Sorban haladva

De sorban haladva: az első meccsre vasárnap 19.15-től kerül sor a miskolci városi sportcsarnokban. Azért e szokatlan, kései időpont, mert néhány hete a Miskolci Városi Sportiskola NB I/B-s női kézilabdacsapata átköltözött az Avasi Gimnázium sportcsarnokából a Görgey utcába, és főidőben, vasárnap 17 órától ők játszanak ott bajnokit. Mivel néhány hete az MVSC extraligás női röpisei is városi sportcsarnok lakói lettek, a DKSK egyre többször szorul ki a csarnokból. De csütörtökön délután azért még le tudtak nyomni egy edzőmeccset a Delta Kosice ellen az MVSC bajnokija előtt.

– Nagyon hasznos volt ez a mérkőzés – mondta Tapodi Péter, a DKSK szakvezetője. – Mivel kevesen vagyunk az edzéseken, minőségi munkát nem nagyon tudunk végezni. Most egy jó sebességű csapat ellen tudtunk meccselni, ami azért is volt fontos, mert kimaradt másfél hét a játékból. Igaz, hogy meglátszott, hogy Englert és Fürész szerdán a válogatott tagjaként az Egyesült Államok ellen lépett pályára, és emiatt fáradtak voltak. De még van néhány óránk, hogy csiszoljuk a játékunkat, a taktikai elemeket tökéletesítsük, hogy teljesen felkészülve kezdhessük a play-off első mérkőzését.

Hetesfogat

Tapodi Péter ezúttal is az Englert, Djelmis, Fürész, Fodor, Imbergerová, Keller, Ambrus hetesfogatra számít, akik közül az utóbbi nem teljesen egészséges, mert egy porcdarab kezd leválni a térdében, ami még nem szakadt le teljesen, azt pedig az orvosok sem tudják megmondani, hogy meddig bírja.

– Remélem sokáig – jegyezte meg Tapodi Péter, aki a Szolnok elleni meccs célkitűzéseiről azt mondta: – Itthon a Szolnokot illő legyőzni, nem is lehet más célunk.

A DKSK csütörtöki szponzorköszöntőjén – amelyre a játékosok is hivatalosak voltak – a két hónapja tumor műtéten átesett Halmos Nóra is részt vett. A DKSK keretének tagja műtétje után most először járt Miskolcon, és tervei szerint a vasárnapi meccsen ő is a helyszínről szurkol majd csapattársainak.

BCs

 A Diósgyőr – Szolnok párharc menetrendje

1. mérkőzés, március 26. (vasárnap), 19.15: DKSK Miskolc – Szolnoki NKK

2. mérkőzés, március 30. (csütörtök), 18.00: Szolnoki NKK – DKSK Miskolc

3. mérkőzés (ha szükséges), április 4. (kedd), 17.30: DKSK Miskolc – Szolnoki NKKTovábbi hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés