Vasárnap sem pihentek a tűzoltók

Vasárnap sem pihentek a tűzoltók
© Illusztráció: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az elmúlt huszonnégy órában is akadt dolguk a katasztrófavédelem munkatársainak, volt ahol tüzet oltottak, esővizet szivattyúztak, de kidőlt fák is gondot okoztak.

Kigyulladt egy ötvenhat négyzetméteres dohányszárító és a benne lévő dohány vasárnap hajnalban Magy településen, a Tompa Mihály utcában. A baktalórántházi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Nagymennyiségű esővíz gyűlt össze egy mándoki családi ház pincéjében vasárnap reggel, a Béke utcában, ahol a víz a berendezési tárgyakat veszélyeztette. A záhonyi hivatásos tűzoltók motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Hasonló eseménynél kellett beavatkozni egy eperjeskei családi háznál, a Rákóczi Ferenc utcában. Szintén vízeltávolításhoz kérték a tarpai önkéntes tűzoltók segítségét a reggeli órákban egy beregsurányi családi háznál, ahol az udvaron gyűlt össze a csapadékvíz a Lehel utcában. Kidőlt egy tető nélküli vályogház egyik fala vasárnap reggel Kocsordon, az Árpád utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a veszélyes épületelemeket eltávolították és értesítették az önkormányzatot Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Útra borult fák akadályozták a közlekedést vasárnap több helyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Nyíregyházán a Sóstói úton, a Derkovits utcában, Penészlek és Bánháza között, Tarpa és Hetefejérce között és Tuzséron, a Rákóczi Ferenc utcában, ahol a tűzoltók motoros láncfűrész segítségével számolták fel a forgalmi akadályt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés