állománygyűlés

2020.08.27. 09:57

Rendhagyó ünnepi állománygyűlés

Rendhagyó ünnepi állománygyűlésen vehették át elismerésüket augusztus 26-án a főigazgatóságon azok a kollégák és szakmai partnerek, akik az elmúlt időszakban kimagasló teljesítményt nyújtottak.

A legkiválóbbak között olyanok is voltak, akik életművükkel állítottak példát mások elé, és azok is elismerést kaptak, akik egy-egy életveszélyes pillanatban segítettek a bajbajutottaknak.

Az államalapítás tiszteletére rendezett állománygyűlés adott alkalmat arra, hogy a főigazgatóságon átvegyék elismerésüket azok, akiknek az elmúlt hónapokban érvényben lévő korlátozások miatt erre nem volt alkalmuk.

Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató gratulált azoknak, akik nemcsak szakmai kötelezettségüknek tettek eleget, hanem emberi mivoltukban is rendkívülit nyújtottak, hősies helytállással, vagy hosszú időn át fáradhatatlan elhivatottsággal mutattak jó példát másoknak.

Vastaps zúgott fel a Makovecz teremben akkor, amikor a kilencvenöt éves Dóró János nyugállományú tűzoltó ezredes, egykori Vas megyei tűzoltóparancsnok vette át az életművéért kapott dísztőrt. Méltó kezekbe kerültek a Szent Flórián érdemjelek, a miniszteri és főigazgatói emléktárgyak, és a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat nyertesei is átvehették díjukat. A pályázat nyertese a már nem egyszer induló Dombrády Gábor tű. főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának főelőadója lett, különdíjjal ismerték el Karsa Róbert tű. ezredes, Baranya megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes és Gál Levente tű. főhadnagy, kisvárdai szolgálatparancsnok pályaművét is.

Az ünnepségen tűzoltóknak, rendőröknek és civileknek is szólt a taps, ők voltak azok, akik támogatták a katasztrófavédelem munkáját, vagy akik balesetek, tűzesetek idején álltak helyt hősiesen.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában