9000 forintot lopott egy ukrántól a komorói férfi, nem volt jó ötlet… – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

9000 forintot lopott egy ukrántól a komorói férfi, nem volt jó ötlet…  – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből
© Illusztráció: getty images
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. február 20-án történt rendőrségi eseményeiből.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2019. február 20-án Encsencsen igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a 23 éves encsencsi lakos járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. Az egyenruhások a férfit a rendőrkapitányságra előállították és gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrse tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 46 éves komorói lakos ellen. A férfi 2019. február 20-án 16 óra 30 perc körül a 4-es számú főúton, Hajdúszoboszló külterületén egy őt utasként felvevő 23 éves ukrán állampolgár teherautójának műszerfaláról eltulajdonított 9000 forintot. Amikor a sofőr útközben észrevette, hogy eltűnt a pénze és kérdőre vonta utasát, a komorói férfi azonnal kiugrott a járműből és megpróbált elmenekülni. Az ukrán férfi azonban utánaszaladt, elfogta és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a helyszínen. Az eltulajdonított készpénzt, amit az elkövető menekülés közben egy ingatlan udvarára bedobott, a rendőrök megtaláltak és visszaadták a tulajdonosának. A 46 éves komorói férfit a rendőrőrsre előállították és szabálysértési őrizetbe vették.

A barabási közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre gyalogosként egy ukrán-magyar kettős állampolgár 2019. február 20-án 13 órakor. A külföldi férfi igazoltatásakor az útlevélkezelő részére átadta az ukrán magánútlevelét. Adatai ellenőrzésekor megállapították, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetése miatt elfogását rendelte el. Az egyenruhások a férfit elfogták, majd átadták a körözést kibocsátó hatóságnak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés