A hidegben sem pihennek a tiszai kalózok: Tiszaszalkát veszik célba

A hidegben sem pihennek a tiszai kalózok: Tiszaszalkát veszik célba
© Fotó: PET Kupa
Vásárosnamény, Tiszaszalka – A tavalyi akció ellenére PET-palackok ezrei hevernek még mindig a tiszaszalkai ártéri erdőben gazdátlanul, ezért az idén újra szemétszüretet szerveznek a PET-kalózok.


Ha a PET Kupán zavar a meleg, a sok szúnyog, a csalán, vagy csak télen is hiányzik egy jó kis szemétszedés, várnak téged is – a segítségre főleg pénteken, márcuis 1-jén van szükség. Az önkéntesek a vízügy szakembereinek segítségével végzik majd az ártéri erdőtakarítást, egy körülbelül kéthektáros területen Vásárosnamény-Tiszaszalka határában, a 678. és 679.-es folyamkilométer között. PET Kupa hagyományaihoz híven a takarítás során a szelektív gyűjtés, válogatás és a tömörítés az egyik fő szempont. A megtisztított területről a hasznosítható anyagok a közszolgáltató segítségével a hulladékhasznosítókhoz kerülnek.

A szemétszedés Tiszaszalkán lesz. Azokkal, akik reggel csatlakoznak, a FETIVIZIG telephelyén fognak találkozni a kalózok reggel 8-kor, 8:30-kor gyalog indulnak az ártérbe. A terepen réteges öltözéket, gumicsizmát vagy bakacsont érdemes viselni, munkakesztyűt, meleg teát és kávét a szervezők biztosítanak.

A FETIVIZIG telephelye: https://goo.gl/maps/qNccJoodviA2Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés