Együttműködés Lónyával

Együttműködés Lónyával
© Fotó: katasztrófavédelem
Fehérgyarmat, Lónya – Szerdán, IV-es kategóriájú együttműködési megállapodást kötött a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Lónyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Lónya a beregi tájegység északi csücskében fekvő település. A Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén a nyolcadik önkéntes egyesületként jött létre, köztük már kettő a tarpai és a tyukodi második éve önállóan beavatkozó. A Lónyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy kieső területen működik, legtöbbet a vásárosnaményi önkormányzati és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltóknak tudnak majd segíteni a jövőben, így az elsődleges beavatkozási idő is lecsökken.

A szerdai megállapodás megkötésével az egyesület kötelezettséget vállalt arra, hogy a településük mentő-tűzvédelmébe besegít, illetve közreműködik a hivatásos egységek beavatkozásánál.

Az együttműködés aláírásán Tamás Ferenc tű. alezredes, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Tiszai István tű. alezredes, a tűzoltósági szakterület vezetője és Bán Attila tű. alezredes, mátészalkai tűzoltóparancsnok is jelen volt. A szakemberek kiemelték: a szakmai képzés már elindult a 17 fős önkéntes egyesületnél, így hamarosan már saját eszközökkel is beavatkozhatnak, amely kiemelkedő nemcsak a kirendeltség, de a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság életében is.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés