Kerékpárosokat és gyalogosokat ellenőriztek Vásárosnaményban

Akt.:
Kerékpárosokat és gyalogosokat ellenőriztek Vásárosnaményban
© Fotó: police.hu
Vásárosnamény – A rendőrök elsősorban figyelmeztettek.


A közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevői a gyalogosok és a kerékpárosok. A rendőrség ezért kiemelt figyelmet fordít a biztonságukat szolgáló megelőzésre. A velük szemben történő intézkedés minden alkalommal egyben figyelemfelhívó tájékoztatás is. A rendőrök feltárják a biztonságos közlekedésüket szolgáló eszközök, így például a láthatósági mellény, a kerékpár világító berendezéseinek hiányát és felhívják figyelmüket a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai legutóbb 2019. február 27-én tartottak ellenőrzést és 31 gyalogossal, valamint 31 kerékpárossal szemben intézkedtek. Többségük figyelmeztetésben részesült, csupán 3 gyalogosnak és 2 kerékpárosnak szabtak ki helyszíni bírságot. A rendőrök a figyelmeztetéssel a közlekedőket arra biztatják, hogy a saját biztonságuk érdekében fogadják meg az intézkedés alatt adott tanácsaikat.

A rendőrök tapasztalatai alapján a leggyakrabban elkövetett szabályszegések jellemzően a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan igénybevétele, nem az út megfelelő oldalán történő közlekedés, valamint a láthatóságra vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyása. A kerékpárosok esetében szintén az egyik leggyakoribb probléma a láthatóság, a jármű kötelező tartozékainak hiánya, a szabálytalan személy, áru, egyéb tárgy szállítása.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a saját biztonságuk érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be, gogy mindenki hazaérjen!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés