Liszttel etették a disznókat Kisvárdán – Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 40, 30 és 20 éve

Négy évtizeddel ezelőtt számoltunk be arról, hogy város lett Vásárosnamény
Négy évtizeddel ezelőtt számoltunk be arról, hogy város lett Vásárosnamény - © Fotó: KM-reprodukció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1948-as, 1958-as, 1968-as, 1978-as, 1988-as és 1998-as Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1949. január 8., szombat

Liszthiányt fedeztek fel a kisvárdai péknél

A kisvárdai közellátási iroda munkatársai vizsgálatot tartottak egy helyi sütőüzemben, és megállapították, hogy a pékségnek több mint 19 mázsa liszthiánya van. A sütőüzem vezetője kijelentette: többször rosszul sikerült a sütés, és ilyenkor a rossz kenyeret úgy tüntették el, hogy elégették, a fennmaradt 150 kiló lisztet pedig a sertésekkel etették meg. A közellátási iroda bűnvádi feljelentést tett.

Hatvan éve írtuk

1959. január 10., szombat

Taxit kapott Mátészalka és Kisvárda is

Fontos gazdasági és kulturális központja megyénknek Mátészalka és Kisvárda is. Hosszú évek óta azonban egyik helyen sem volt taxiállomás. A fejlődés azonban azt követelte, hogy újra állítsák vissza mindkét járásközpontban a taxiforgalmat. Mátészalkán egy Warszawa típusú gép „vert tanyát”. Kisvárda is megkapta már, és sokak örömére ott is felhangzik a városias „Halló, taxi!” kiáltás.

Ötven éve írtuk

1969. január 10., péntek

Rostlemez gallyból és kukoricaszárból

Az ófehértói Búzakalász Termelőszövetkezetben az országban is egyedülálló terv megvalósításához kezdenek. Tízmillió forintos beruházással rostlemezgyárat kívánnak létesíteni. A lemezkészítés alapanyaga teljes egészében a mezőgazdasági termelésben jelentkező melléktermék. Dohánykóróból, kukoricaszárból, gyümölcsfák lemetszett gallyaiból és más, eddig hasznosíthatatlan anyagokból gyártanak lemezlapokat.

Negyven éve írtuk

1979. január 12., péntek

Várossá avatták Vásárosnaményt

Ünnepi tanácsülésen adták át a városalapító oklevelet Vásárosnaményban. A művelődési házban megtartott ünnepségen részt vett Biszku Béla, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja is:

– Az életben a meghatározó fejleményeket az idő érleli be, csak ki kell várni. Minden attól függ, hogy milyen tettekkel töltjük ki az időt, hogyan fordítjuk a javunkra. Tudom, a helybeli emberek már hosszabb ideje várták, hogy településük várossá váljon. Mégsem a kivárás hozta meg Vásárosnaménynak a városi rangra emelkedést, hanem a közösség munkálkodása.

Harminc éve írtuk

1989. január 10., kedd

Világbanki hitelből épülő csarnok

Egymilliárd forintnyi világbanki hitelből új, több mint négyezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot építtet Nyíregyházán a Taurus Gumiipari Vállalat. A kivitelezők, a SZÁÉV dolgozói márciusig végeznek a szerkezetszereléssel. A csarnok avatására novemberben kerülhet sor.

Húsz éve írtuk

1999. január 7., csütörtök

Autót lopni egyre nehezebb

A bűnmegelőzés javításáért új típusú, technikailag megújított gépjármű-okmányok láttak napvilágot, amelyeket január elsején vezettek be.

– Az új gépjármű-azonosító okmányok bevezetésének fő célja a gépjármű-azonosítók hamisításának és a lopott járművek értékesítésének megnehezítése. Továbbá a biztonságosabb gépjármű-tulajdonlás és adásvétel, amit a törzskönyv bevezetése segít – közölte Tisza Miklós, a megyei rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetője.Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés