Tarpa – Nyugodt háttér és jó hangulat

A tarpai keret, középen a tanácsadó Csank János
A tarpai keret, középen a tanácsadó Csank János - © Fotó: Tarpa SC
Tarpa – Tarpán nagyszerű közösség alakult ki az öltözőben, a pályán és azon kívül egyaránt.

Az előző bajnokságot a kilencedik helyen zárta a tarpai focicsapat. A megyei elsőosztályú együttes keretében a rutinos, élvo­nalban is játszottak (Törtei, Tamás, Illés Gyula, Szilágyi Norbert) mellett ügyes fia­talok is szerepelnek. Az idén ősszel elsősorban hazai pályán, időnként villanyfényben ­vitézkedtek a tarpaiak, végül a negyedik helyen telelnek.

– Nyáron jelentős átalakításon esett át a játékoskeret – kezdte az első félév érté­kelését Márton István edző. – A megmaradt mag, az ifiből feltörekvő fiatalok mellé próbáltunk nyerő típusú futballistákat igazolni. A felkészülésünk elég vegyes volt, emlékszem rá, hogy a rosszul sikerült fehérgyarmati torna után többen a kiesést emlegették velünk kapcsolatban, sőt olyan is volt aki megjegyezte: „falunapot rendez Tarpán, ha a nyolcadik fordulóban meglesz az első pontunk”!

Gyakran volt hosszabbítás

– Időközben egy nagyszerű közösség alakult ki az öltözőben, pályán és azon kívül egyaránt, ez az egyik fontos összetevője a várakozáson felüli szereplésnek, nem egyszer volt hosszabbítás a hétközi összetartásokon vagy a meccs utáni megbeszéléseken. Emellett fontos volt a nyugodt háttér, amit a vezetőség teremtett; ha kellett, volt, aki az én „irodalmi stílusomat lefordította a csapat nyelvére” egy kicsit keményebben, ezért is egészítjük jól ki egymást! És köszönjük mindenkinek, aki csak egy kicsit is hozzátett a sikeres szerepléshez! Egyébként hiány­érzetem talán csak a csengeri meccs miatt lehet, a hazai mérlegünk egészen rendben lenne, ha nem nyúlnak bele csúnyán a Nyírgyulaj elleni meccsünkbe, de szégyenkezni így sincs okunk!

Felkészülés jó hangulatban

– Lehetne itt szakmázgatni, de úgy gondolom, a megyei első osztály nem erről szól! Fontos a nyugodt háttér, a jó hangulat, persze, az sem baj, ha van, aki tud focizni. De mivel a tavaszt is komolyan vesszük, a téli felkészülést egy disznóvágással indítjuk – így Márton István.

Tarpai tükör

Őszi végeredmény

4. 15 9 1 5 35-28 28

Hazai pályán

4. 7 6 – 1 19-10 18

Idegenben

8. 8 3 1 4 16-18 10

Házi góllövőlista: 8 gólos: Rozman Sándor, 6 gólos: Madzin István és Törtei Tamás, 4 gólos: Vitalij Djácsenkó, Nádimov Norbert Jegorovics, 2 gólos: Szilágyi Norbert, 1 gólos: Illés Gyula, Ricsei Ferenc, Stefán Lénárd Andrijovics, Szidor Sándor.

ML

Címkék: , , ,


Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés