Több ezer tő virít a kertben

A tavasz hírnökei
A tavasz hírnökei - © Fotó: Kiss Barnabás
Vásárosnamény – Több ezer tő hóvirág díszíti a ritkaságszámba menő beregi csodakertet.

A hóvirágot bizonyára mindenki szereti, hiszen amikor a tél végén kidugja fejét a földből, jelzi, hogy nincs sok hátra a tavasz beköszöntéig. 2005 óta védett növény, eszmei értéke 10 ezer forint – ám kiskertünkben nyugodtan termeszthetjük.

A tavasz hírnökei a Bereg szívében, egy vásárosnaményi kertben is megcsodálhatók.

Virágszerelem

A város központi részén eme szép virágcsodának lehet szemtanúja, aki ellátogat Ilona és István megyeszerte ritkaságszámba menő kertjébe, ahol több ezer számban virágzik a tavasz hírnöke.

– Egy évtizede tudatosan szépítjük és szaporítjuk, óvjuk a kert különlegességeit, ahol nemcsak a hóvirágok, hanem a hamarosan nyíló, közel ezer tulipán is ritkaságszámba megy a környéken – mondta el Ilonka. A kert tulajdonosa büszke arra, hogy a hazalátogató unokái ittlétükkor csodával tekintik meg a virágerdőt – tudtuk meg.

– KM –


Budapest - Az elmúlt napok enyhe időjárása miatt tömegével nyílik a hóvirág - akár börtönbüntetést is kaphat, aki leszedi. A tavasz hírnöke ugyanis védett növény, ezért szigorúan tilos letépni. Egy csokorért százezer forintos büntetést is lehet kapni, sokan azonban még csak nem is hallottak erről. ...Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés