Újabb könyv született a vadászkalandokból

Vári István az elmúlt hét végén Vásárosnaményban a Zoárd-napi sokadalomban is bemutatta új könyvét
Vári István az elmúlt hét végén Vásárosnaményban a Zoárd-napi sokadalomban is bemutatta új könyvét - © Fotó: Tarnavölgyi Gergely
Vásárosnamény – A természetben érzi magát a legjobban a Vásárosnaményban élő Vári István: vagy egy tó partján ül és várja a halak kapását, vagy pedig egy magaslesről figyeli a vadak vonulását – no persze készenlétben tartva a lőfegyvert is.

Az elmúlt több mint 35 évben számos vadászélménnyel lett gazdagabb, s pár éve úgy gondolta, hogy a történeteket papíron is megörökíti. A leírt vadászkalandokból 2016-ban könyv született Vadászatok a Beregben és azon túl címmel, a napokban pedig immár a mesélőkedvének köszönhetően a második könyve jelent meg Beregi vadászéletem címmel.

Az elbeszélések révén az olvasó is részesévé válik a kalandoknak, mi is fent ülünk a magaslesen, hallgatjuk a természet csendjét, s a pulzusunk együtt lüktet a vadakra váró vadászéval.

Az új könyv ajánlójában a következőket olvashatjuk: „Ez a könyv több mint vadászkalandok története. A szerző kitárulkozik az olvasó előtt, életének számos személyes pillanatát felidézi, olykor kritikusan és önironikusan idézi fel emlékeit, nem hallgatja el továbbá a „baklövéseit” sem, ugyanakkor kortörténeti és vadásztörténeti tükröt is tart az érdeklődők elé. Nekünk, olvasóknak nincs is más dolgunk, mint kényelmesen elhelyezkedni egy fotelben, s belemerülni Vári István különleges világába.”

KM-MMLVásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés