Ütközés és lángok – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Ütközés és lángok – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: Pusztai Sándor
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Egy ember sérült meg csütörtökön a megyében a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint.

Baromfit szállító kisteherautó és személygépkocsi ütközött össze a 471-es számú főúton csütörtökön délután, Nyírgelse és Nyírbogát között egy vasúti átjáróban. A balesetben egy ember könnyebben sérült. A szakolyi önkormányzati tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművek áramtalanításán túl a sorompót tartó oszlopon fennakadt kisteherautót drótkötél segítségével levontatták.

Gulács és Tivadar között félhektáros területen, a lábon álló gabona égett, a lángokat a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. Háromszáz négyzetméteres területen a tarló és két körbálás szalma kapott lángra Encsencsen, a Dobó utca végén, ahol a nyírbátori hivatásos tűzoltóknak kellett beavatkozniuk. Másfél hektáros területen a száraz fű és széna gyulladt ki az esti órákban Nagyszállás és Nyírjes tanya között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Berendezési tárgyak gyulladtak ki egy lakóház egyik szobájában csütörtökön este Tiszabercelen, a Rózsa utcában. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók az épületből egy 11,5 kilogrammos PB gázpalackot kihoztak, a tüzet egy vízsugárral oltották el, majd a füsttel telítődött épületrészeket túlnyomásos ventilátorral átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés