Virtuózokat keresnek most is

Gyöngyösi Ivett
Gyöngyösi Ivett
Vásárosnamény – Bő négy esztendeje írtunk a vásárosnaményi kötődésű Gyöngyösi Ivettről, aki a zongorajátékával hatott a szív billentyűire. A Virtuózok elnevezésű klasszikus zenei tehetségkutató versenyen tűnt fel.

Muzsikáló csoportok

– Volt az óvodánkban egy zongora. Amikor az óvónők kimentek a helyiségből, próbáltam titokban én is odaférkőzni. Már akkor éreztem vágyat a hangszer iránt. Eleinte nem ismertem a kottát, előfordult, hogy hallás után tudtam eljátszani az előzőleg átélt koncertet. Hétéves koromban meghallgattam Antalovszky Erzsébet zongorajátékát, ami elvarázsolt. Az ő növendékeként kilencesztendősen előadtam Chopin összes keringőjét – említette Ivett. De példaként citálhatjuk a nyíregyházi Kiss Benedek Mátét is, aki furulyajátékával nyűgözte le a zsűrit és a közönséget. Az aktuális, ötödik évad jelentkezési határidejét március 10-ig meghosszabbították. A Duna Televízióban látható Kamara Virtuózok elnevezésű évadba muzsikáló csoportok nevezését várják.

LTL


Gyöngyösi Ivett
Vásárosnamény, Vitka - A vásárosnaményi és vitkai kötődésű Gyöngyösi Ivett a Virtuózok fináléjában. Bár eddigi mesés karrierjét hetedhét országon túl ismerték inkább, országos népszerűsége a Virtuózok elnevezésű klasszikus zenei tehetségkutató-verseny kezdete óta töretlenül növekedik. A Liszt Fer...Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés