Vitka SE – Idény közben változtattak

Major Flóráék (sárgában) dobogón szeretnének végezni
Major Flóráék (sárgában) dobogón szeretnének végezni - © Fotó: Pusztai Sándor
Vitka – Felemelték a fejüket, utolsó három meccsüket meg is nyerték.

Az előző szezonban szoros befutó után a bajnok Hajdúböszörménnyel és a harmadik helyezett Debrecen utánpótlás csapatával azonos pontszámmal végül a második helyet szerezte meg az NB II-es Vitka SE. A szakvezetés az aktuális pontvadászatban is a dobogóra várja a csapatot, a bajnokság felénél harmadik helyen áll a gárda.

– A csapat félidőben megszerzett pozíciója alapján akár elégedettek is lehetnénk – kezdte az értékelést Dévényi János, a Vitka SE edzője.

– A bajnokság előtti esélylatolgatóban a dobogó volt a cél, amelyet el is értünk. Mindezek mellett azért komoly hiányérzetünk lehet, gondolva itt a két hazai pályán elszenvedett vereségre. Ahol mindkét meccsen ugyanaz volt a forgatókönyv, 45–50 percig uraltuk a mérkőzéseket, ám a végjátékban mindkét meccsen komolyan összeomlott a csapat.

Változatlan célok tavaszra

– A második hazai vereség után az addig bennem érlelődő érzéseket tettekre váltva komoly átszervezésen esett át a csapat. Ez két lépcsőben valósult meg, egyfelől történt egy stratégiaváltás a csapat játékát illetően, és a játékoskeretben is változtattam.

– A változtatások után az eddiginél fiatalabb kerettel felálló csapat felemelte a fejét és az utolsó három mérkőzést meg
is nyertük. Amiből egy hazai kötelező győzelem volt, illetve kettő igen értékes idegenbeli a Hajdúböszörmény és a Kölcsey otthonában.

– A csapatból senkit nem emelnék ki külön, hiszen góljaink eloszlása is mutatja, hogy nem egy mindenható játékosra építünk, hanem a csapatra. Talán Darányi Reni teljesítménye emelhető ki, hiszen a mérkőzések játékidejének 90 százalékában komoly és megnyugtató hátteret nyújtott a kapuban társainak. Tavaszra a céljaink változatlanok. Szeretnénk a dobogón végezni a bajnokság végeztével!

A Vitka SE számai

Őszi végeredmény

3. 9 6 – 3 264–220 12

Házi góllövőlista. Papp Dóra 37. Haraszti Dzsenifer 36. Tsubina Beáta 35. Major flóra 29. Rózsa Nikoletta 28. Bartha Kincső 26. Kanda Kitti 19. Cibulenkó Viktória 15. Szilágyi Réka 15. Szemán Szilvia 11. Gyebnár Zsófia, Nagy Nikoletta 4-4. Vass Bianka 3. Kósa Andrea 2.

BB

Címkék: , ,


Vásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés