Vásárosnaményban versenyeztek a diákok

Vásárosnaményban versenyeztek a diákok
© Fotó: police.hu
Vásárosnamény – Szerdán délelőtt a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területéhez tartozó középiskolák közül 4 csapat, valamint a vásárosnaményi járás általános iskolái közül 7 csapat részvételével zajlott a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Vásárosnaményban.

Tizenegy állomáson elméleti és gyakorlati feladatok vártak a csapatokra. A katasztrófavédelmi ismeretekben, ár- és belvíz elleni védekezésekben, a természet- és környezetvédelemben, tűzoltási valamint közlekedési elméleti és ügyességi feladatokban kellett az állomásonkénti legkisebb helyezési számot elérni a győzelemhez.

A verseny lebonyolításában a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság, a FETIVIZIG vásárosnaményi szakaszmérnökség munkatársa és a Vöröskereszt helyi szervezetének képviselői és nem utolsó sorban a Vásárosnamény ÖTP és ÖTE tűzoltói működtek közre.

Általános Iskolai kategóriában:

A dobogó felső fokára az Ilkről érkezett Bethlen Gábor Általános Iskola csapata állhatott fel.

Második helyen a Tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda, míg a harmadik helyet a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és AMI Kölcsey Ferenc Tagintézmény csapata szerezte meg.

Középiskolai kategóriában:

Első helyezett a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium csapata lett, a második Csengerből, a Kisvárdai Szakképzési Centrum Ady Endre Középiskola és Kollégium, míg a harmadik helyet pedig a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Vásárosnamény csapata szerezte meg.

A kategóriák díjait Ostorházi Sándor a vásárosnaményi kormányhivatal helyettes vezetője, Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere valamint Tamás Ferenc tű.alezredes, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője adta át.

A megyei döntő április 19-én lesz Nyíregyházán.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés