Vásárra vitték a jószágokat

Hörcsögöt és papagájt is vásárolhatunk a börzén
Hörcsögöt és papagájt is vásárolhatunk a börzén - © Fotó: egyesület
Újfehértó – Rendszeres program Újfehértón a kisállatok adás-vétele, a messze földön híres börze.


Nemrégiben rendezték meg a már-már hagyománnyá vált kisállatbörzét Újfehértón. A minden hónap harmadik vasárnapján tartott vásáron a szokványosnak mondható baromfikon kívül egzotikus madarakkal, papagájokkal és szőrös kedvencekkel is találkozhatunk.

– A kisállatbörze ötlete 4 évvel ezelőtt pattant ki a fejünkből. Minden hónapban az újfehértói Lovasbarátok Egyesülete tulajdonában lévő Fedeles lovarda és az ahhoz tartozó lovaspálya ad otthon az eseménynek. A kezdetek természetesen nehezek voltak – emlékszik vissza Boros Tamás, szervező és egyesületi tag. – Azért vágtunk bele a börze elindításába, mert a téli hónapokban, amikor kevesebb lovagolni vágyó gyermek érkezik hozzánk, komoly gondot okoz a lovarda fenntartása. 2014-ben saját költségen mentünk el egészen Monorig – ahol az ország legnagyobb kisállatbörzéjét rendezik meg –, hogy ott népszerűsítsük a kezdeményezésünket.

Messze szállt a híre

– Az azóta eltelt négy esztendő alatt kifejezetten nagy sikert arattunk. Manapság már nemcsak a városból, de a megyéből, Budapestről és még az országhatáron túlról is járnak át hozzánk tenyésztők, eladók és vásárlók is – büszkélkedett a szervező. A siker valószínűleg a kínálat sokszínűségében rejlik; találkozhatunk itt nyulakkal, macskákkal, kutyákkal, hüllőkkel, díszmadarakkal, de nem ritka a kecske és a disznó sem. Az élő állatokon kívül találhatunk itt fajtaspecifikus takarmányokat, lovagló- és horgászfelszerelést is. A költségek minimálisak, hiszen a belépés díja kevesebb, mint egy kiló kenyér ára.

GE
hirdetés