Vasat loptak, “vasba verték”

Vásárosnamény – Az elmúlt hónapokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén a rézalkatrészek miatt több esetben tulajdonítottak el, illetve rongáltak meg trafókat. orgazdasag [.pdf – 13KB]

Ezeknek a jelentős rongálási kárral járó fémlopásoknak a  megelőzésére a rendőrség ellenőrzéseket szervezett a többnyire elhagyatott helyeken találhat berendezések környékén is.

Így bukott le az a férfi, akit március 31-én este a vásárosnaményi rendőrök értek tetten, amint egy beton villanyoszlopról próbálta eltulajdonítani a trafót. A rendőrség lopás bűntettének megalapozott gyanújával indított eljárást az aranyosapáti lakos ellen.

A nyomozók azt is vizsgálják, hogy a gyanúsított kapcsolatba hozható-e a korábbi hasonló bűncselekményekkel – tájékoztatta olvasóinkat dr. Tarcsa Csaba r. alezredes, a kapitányság vezetője. Egy másik esetben, de ugyanezen a napon a mezőőr jelzése alapján igazoltattak egy gépkocsit a vásárosnaményi járőrök.

Az autó átvizsgálásakor vashulladék és egy szivattyú került elő, melyek származási helyéről a kocsiban ülő két nagydobosi lakos nem tudott hitelt érdemlően nyilatkozni.

Előállításukat követően a nyomozók kérdéseire végül beismerték, hogy a tárgyakat a tarpai nagyhegyről, egy közeli tanyáról tulajdonították el. A bűncselekménnyel okozott kár csaknem félmillió forint. A fémfelvásárlók figyelmét ezúton hívjuk fel, hogy saját érdekükben tartózkodjanak a gyanús, nem igazolt eredetű fémhulladék átvételétől, kerüljék el az orgazdaság gyanúját is.

– Pusztai Sándor –
hirdetés