Vastaps a nőnapon (is) – A Móricz Zsigmond Színház színésznőit köszöntjük

Vastaps a nőnapon (is) – A Móricz Zsigmond Színház színésznőit köszöntjük
Nyíregyháza – Estéről estére a színpadon állnak, és ha kialusznak a fények, majd felmegy a függöny, átalakulnak.


Királynők vagy szolgálólányok, hercegnék vagy pincérnők. Halálosan szerelmesek, házasságszédelgők, pénzért szerelmet kínálók. Fontos pozícióból lefelé tekintők, magasból nagyot zuhanók, ésszel és szívvel magasra törők.

Csalók és csalhatók, őszinték és orvul támadók. Időnként egyszerű emberek, közülünk valók: tanítanak, gyógyítanak, levelet hordanak, vagy lépcsőházban takarítanak. Egyszer országok sorsa múlik rajtuk, máskor csak az, készen lesz-e időre a vacsora. Sírnak, nevetnek, olykor vonat elé vetik magukat. Szépek, de a szerep kedvéért, ha kell, megcsúnyulnak. Nekünk játszanak, de az ő örömükre is szolgál. És ha elhalkul a taps, hazatérnek. Megpuszilják a már alvó gyereküket, és végiggondolják a másnapot. Próbálják kitágítani az időt, hogy beleférjen minden és mindenki: a család, az ügyintézés, a főzés, a takarítás, a szövegtanulás.

Este pedig kialusznak a fények, majd felmegy a függöny, és akkor is tökéletesen kell játszaniuk, ha fáj a szerelem vagy ha beteg a gyerek. De megteszik, estéről-estére. Taps jár érte és nagy köszönet. És persze, nem csak nőnapon.

KM
hirdetés