Vasúti átjáró van, de sín nincs – kiderült, miért

Akt.:
Immár történelem a látvány
Immár történelem a látvány - © Fotó: T. György
Nyírbogát, Nyíradony – Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, egy olvasónk jelezte, hogy a Nyírbogát és Nyíradony között, a 471. sz. főúton olyan vasúti átjáró található előjelző táblákkal és nem működő fényjelzővel, hogy valójában nincs is ott sín. Utánajártunk miért.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztályának jeleztük a felvetést. Ekképpen reagáltak: „A 471-es úton Nyírbogát és Nyíradony között található vasúti átjáró magántulajdonban van. A tulajdonos a napokban az átjáró elbontását végzi. A fényképeken rögzített állapot ennek a munkának a köztes állapotát mutatja, amikor a sínek felszedése, a helyszín aszfaltozása már megtörtént, viszont a táblák és a fénysorompók még kinn voltak. A tulajdonos azóta az előjelző táblákat beszedte, a burkolati jeleket módosította. A fénysorompó eltávolítását a MÁV bevonásával végzi”.

KM-LTL


Küldjön hírt! – Leaszfaltozták a vasúti átjárót – a síneket is

Nyírbogát, Nyíradony – Nyírbogát és Nyíradony között, a 471. számú főúton olvasónk érdekes vasúti átjárót fedezett fel: az átjáró előjelző táblával és fényjelzővel is el van látva… csak épp sínek nincsenek sehol. tovább »

hirdetés