Vb-2018 – Fordított és győzött Egyiptom ellen a szaúdi válogatott

Vb-2018 – Fordított és győzött Egyiptom ellen a szaúdi válogatott
© Fotó: AFP
Volgográd – A szaúdi válogatott 2-1-re legyőzte az egyiptomi csapatot hétfőn az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 3., utolsó fordulójában.

Eredmény:
A csoport, 3. (utolsó) forduló:

Szaúd-Arábia – Egyiptom 2-1 (1-1)

Volgográd, Volgográd Aréna, 36 823 néző, v.: Wilmar Roldan (kolumbiai)

gólszerző: Szalman (45+6.), Szalem (95.), illetve Szalah (22.)
sárga lap: Gabr (45+5.), Faszj (86.)

Szaúd-Arábia:

Jasszer al-Moszajlem – Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Motaz Havszavi, Jasszer al-Sahrani – Hattan Bahebri (Muhannad Assziri, 65.), Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Huszein al-Mogahvi, Szalem al-Davszari – Fahad al-Muvallad (Jahja al-Sehri, 79.)

Egyiptom:

Esszam El-Hadarj – Ahmed Faszj, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Mohamed Abdel-Safj – Mohamed Elneny, Tarek Hamed – Mohamed Szalah, Abdallah Szaid (Amr Varda, 45+7.), Trezeguet (Kahraba, 81.) – Marvan Mohszen (Ramadan Sobhi, 64.)

I. félidő:

22. perc: Szalah egy hosszú indítást követően a 16-os vonalától a kimozduló kapus felett ívelte a labdát a hálóba (0-1).

45+2.-45+6. perc: Gabr lökte meg Fahadot az egyiptomi 16-oson belül, a játékvezető pedig hosszas videózást követően jóváhagyta a megítélt büntetőt. A tizenegyest Szalman a kapu jobb oldalába helyezte (1-1).

II. félidő:

95. perc: Szalem egy pörgetett passz után az ötös jobb sarkáról a hosszú alsóba lőtte a labdát (2-1).

A záróforduló előtt pont nélkül álló csapatok összecsapása világbajnoki csúcsot hozott, ugyanis az egyiptomiak kapuját őrző Esszam el-Hadarj 45 évesen és 161 naposan a vb-k történetének legidősebb pályára lépett játékosa lett. A nemzeti csapat mezét 159. alkalommal magára öltő hálóőr a kolumbiai Faryd Mondragón korrekordját adta át a múltnak.

FBL-WC-2018-MATCH34-KSA-EGY
A volgográdi találkozón korán vezetést szerzett az egyiptomi válogatott, amely 1934 után lőtt újra akciógólt vb-n – akkor a magyaroktól elszenvedett 4-2-es vereség alkalmával Abdel Rahman Favzi duplázott a nyolcaddöntőben. Ez volt Szalah 50. találata tétmérkőzésen ebben az idényben.

FBL-WC-2018-MATCH34-KSA-EGY

Előnyben is Egyiptom alakított ki nagyobb veszélyhelyzeteket, mégis egyenlíthetett volna a labdát többet birtokló a szaúdi együttes a 39. percben, ám Fahad al-Muvallad jobbra, félmagasan lőtt – kezezésért adott – büntetőjét a keresztlécre ütötte a veterán El-Hadarj. A félidő ráadásában megítélt újabb tizenegyest azonban már nem tudta hárítani, így döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

FBL-WC-2018-MATCH34-KSA-EGY

A fordulást követően a játék képe nem változott, mezőnyben fölényben volt a szaúdi gárda, s kapura tartó lövése is több volt, ez pedig végül a hajrában hozta meg számára a három pontot érő találatot.

– MTI –


Budapest - Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság A csoportjának hétfői, 3. fordulós eredményei és a csoport végeredménye. Uruguay-Oroszország 3-0 (2-0) Szaúd-Arábia - Egyiptom 2-1 (1-1) A csoport állása: 1. Uruguay 3 3 - - 5-0 9 pont - továbbjutott 2. Oroszország 3 2 - 1 8-4 6 - tovább...
hirdetés