Járvány

2020.05.14. 15:22

Átlagosan havi 60 ezer forint támogatást ad az állam

A program lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak arra, hogy a koronavírus okozta helyzet miatt három hónapon keresztül csökkentett munkaidőben foglalkoztathassák munkavállalóikat – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Nyíregyháza, 2020. május 4. Felszolgáló kiviszi a rendelést a vendégeknek egy kávézó teraszán Nyíregyházán a Kossuth téren 2020. május 4-én. A koronavírus-járvány miatti korlátozások Budapesten és Pest-megyén kívüli részleges feloldása értelmében vidéken ismét kinyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Bodó Sándor emlékeztetett, négyórás részmunkaidőnél az állam maximum 75 ezer, 4 óránál kevesebb foglalkoztatás esetén pedig akár több mint 100 ezer forint támogatást biztosít havonta.

Ismertette, hogy a legtöbb igénylés a turizmus-vendéglátás területéről és a kereskedelmi ágazatból érkezik.

A kutatás-fejlesztés-innováció ágazat bértámogatási programjára eddig országosan több mint 400 cég adott be kérelmet 5,2 milliárd forint értékben – tette hozzá az államtitkár.

Borítókép: Felszolgáló kiviszi a rendelést a vendégeknek egy kávézó teraszán Nyíregyházán a Kossuth téren 2020. május 4-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában