Vb-2018 – Irán öngóllal győzte le Marokkót

Vb-2018 – Irán öngóllal győzte le Marokkót
© Fotó: AFP
Szentpétervár – Irán hosszabbításban esett öngóllal 1-0-ra legyőzte pénteken az Afrika-bajnok Marokkót a B csoport első, szentpétervári mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Az egész mérkőzésen nagy fölényben futballozó észak-afrikai csapatnak 19 találkozón át tartó veretlenségi sorozata zárult le a mostani kudarccal.
FBL-WC-2018-MATCH4-MAR-IRI

A közel-keleti együttesnek ez volt a 13. vb-találkozója, s mindössze második sikerét aratta, legutóbb húsz éve tudott nyerni.

Eredmény:
B csoport, 1. forduló:

Irán-Marokkó 1-0 (0-0)

Szentpétervár, 62 548 néző, v.: Cuneyt Cakir (török)

gólszerző: Buhadduz (95., öngól)

sárga lap: Sodzsaei (10.), Dzsahanbakhsh (47.), Anszarifard (92.), illetve el-Ahmadi (34.)

Irán:

Ali Beiranvand – Ramin Rezaeian, Rouzbeh Chesmi, Morteza Pouraligandzsi – Karim Anszarifard, Omid Ebrahimi (Pedzsman Montazeri, 79.), Ehszan Hadzsszafi, Maszoud Sodzsaei (Mehdi Taremi, 68.) – Alireza Dzsahanbakhsh (Szaman Goddosz, 84.), Szardar Azmoun, Vahid Amiri

Marokkó:

Munir el-Kadzsui – Acsraf Hakimi, Mehdi Benatia, Romain Szaissz – M’bark Busszufa, Hakim Zijecs, Karim el-Ahmadi, Amine Harit (Manuel Da Costa, 82.) – Nureddine Amrabat (Szofjan Amrabat, 76.), Ajub el-Kabi (Aziz Buhadduz, 76.), Junesz Belhanda

II. félidő:

95. perc: egy bal oldali szabadrúgást követően Buhadduz az ötös bal sarkáról a saját kapujába fejelte a labdát (1-0).

Hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést Marokkó, amely már az első tíz percben két nagy helyzetet hagyott ki. Később sem változott a játék képe, az Afrika-bajnok tulajdonképpen egykapuzott, úgy tűnt, csak az a kérdés, mikor veszi be az irániak kapuját, de ez még néhány méterről sem sikerült a csapat legnagyobb sztárjának, Benatiának, aki ziccerben az előtte álló védőbe lőtt. Hiába játszott nagy mezőnyfölényben Marokkó, a szünetig nem tudta gólra váltani, sőt egy gyors ellentámadásból az ázsiaiaknak is volt lehetőségük.

FBL-WC-2018-MATCH4-MAR-IRI
A folytatásban már meddővé vált a észak-afrikaiak mezőnyfölénye, bár továbbra is ők birtokolták többet a labdát, ugyanakkor már korántsem jelentettek komoly veszélyt az ellenfél kapujára. A második félidőben sok volt az apró szabálytalanság, a játék fizikai elemei kerültek előtérbe, sokat kellett ápolni a futballistákat, emiatt a játékvezető hatperces hosszabbítást jelzett. Ennek a végén teljesen váratlanul egy öngóllal megszerezte a győztes találatot Irán, amely így a vb első meglepetését okozta.

– MTI –


Budapest - Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának pénteki, 1. fordulós eredménye. Irán-Marokkó 1-0 (0-0) A csoport állása: 1. Irán 1 1 - - 1-0 3 pont 2. Portugália - - - - 0-0 0 Spanyolország - - - - 0-0 0 4. Marokkó 1 - - 1 0-1 0 A csoport további programja: 1. fordul...
hirdetés