Vb-2018: jóval többet kellene mutatniuk a franciáknak, ha nem akarnak aggódni

Griezmann és Matuidi ismét jókedvűen zárná le a meccset
Griezmann és Matuidi ismét jókedvűen zárná le a meccset - © Fotó: AFP / Franck Fife
Jekatyerinburg – Az első meccsén Deschamps csapata szenvedve győzött – Peru ellen ez nem lesz elég.

A második kör következik a C csoportban az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon csütörtökön: Jekatyerinburgban rendezik 17 órától a Franciaország–Peru összecsapást.

Az első forduló után a franciák rendelkeznek a legjobb mutatókkal, első meccsüket 2–1-re nyerték meg Ausztrália ellen. A peruiak nulla pontosak, miután szombaton 1–0-ra kikaptak Dániától. A papírforma alapján ezúttal is Didier Deschamps együttesének áll a zászló, igaz, valószínűleg többet kell Antoine Griezmannéknak mutatniuk, mint legutóbb.

Sikerre éhes Peru

A Chelsea francia középpályása, N’Golo Kanté a FIFA-nak nyilatkozva elmondta, nagyon sokat dolgozott azért, hogy bekerüljön a vb-keretbe, és büszke arra, hogy a nemzetéért küzdhet. A 2017-ben az év francia labdarúgójának megválasztott játékos felhívta rá a figyelmet, milyen fontos győzelmet szereztek a nyitányon Ausztrália ellen, ő, és társai is hálásak Hugo Llorisnak.

A peruiak nagyon intenzíven játszanak, elkötelezettek, és mindent beleadnak. Nem lesz egyszerű felülmúlni őket, de azon leszünk, hogy esélyeshez méltón sikert arassunk”

– fogalmazott a középpályás.

Peru 23 éves középpályása, Wilder Cartagena úgy fogalmazott a szövetség honlapján, hogy ha a kapitánytól megkapja a lehetőséget, mindent meg fog tenni, hogy meghálálja a bizalmat. „Alaposan felkészültünk a franciákból, kielemeztük az előző meccsüket. Már Dánia ellen is jól játszottunk, nem sokon múlott a pontszerzés. Jól sikerült a felkészülésünk a vb-re, biztos vagyok benne, hogy ez meg is fog látszani a produkciónkon”.

A franciák kapitánya előző mérkőzésükön fiatal titánokat küldött harcba, nagy kérdés, vajon marad-e ez a felállás, vagy visszatér a kezdőbe a tapasztalt Giroud és a Matuidi. Egyébként Franciaország első találatát egy videoasszisztensi segítséggel megítélt tizenegyes előzte meg, a másodiknál pedig a gólvonal-technológia jelezte, hogy Paul Pogba lövése átjutott a gólvonalon. A FIFA utólag nem Pogbának, hanem az ausztrál Aziz Behich öngóljának adta a találatot.

ÉKN


Vb-2018 - Továbbra is veretlenek a dánok
Szamara - Megőrizte veretlenségét a dán labdarúgó-válogatott, mivel az oroszországi világbajnokságon 1-1-es döntetlent játszott Ausztrália csapatával csütörtökön a C csoport második fordulójának szamarai mérkőzésén. Eredmény: C csoport, 2. forduló: Dánia-Ausztrália 1-1 (1-1) Szamara, Sza...További hírek a Sport kategóriából


hirdetés