Vb-2018 – Moszkva belvárosában tízezrek ünnepelték az orosz diadalt

Vb-2018 – Moszkva belvárosában tízezrek ünnepelték az orosz diadalt
© Fotó: Brownsville Herald
Moszkva – Moszkva belvárosában hajnalig tartó ünneplés kezdődött vasárnap este, miután a házigazda orosz válogatott 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel meglepetésre felülmúlta a végső diadalra is esélyesnek tartott spanyol csapatot a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Több tízezren özönlöttek az utcára, emiatt a városközpontban szinte teljesen leállt a felszíni közlekedés, amelyet rendőrök irányítottak a hömpölygő tömeg biztonsága érdekében. A többség a fehér-kék-piros trikolort festette magára és zászlót lengetve hangosan kórusban éltette Oroszországot, míg az autókban veszteglő sofőrök tülköléssel vették ki részüket a hangzavarból.

A hazai drukkerekkel beszélgetve kiderült, a földöntúli boldogság annak köszönhető, hogy többségük nem várt sokat a nemzeti együttestől, amely egyesek szerint minden idők egyik legrosszabb orosz csapata. Már azt bravúrnak tartották, hogy a szbornaja a Szovjetunió felbomlása óta először továbbjutott csoportjából, de azt legtöbben álmukban sem gondolták, hogy a legjobb 16 között reális esélyük lesz a spanyolok ellen.

Természetesen a szurkolók nemcsak az utcákat, hanem a bárokat is ellepték, ahol azt figyelték, ki lesz szombaton a következő ellenfél a szocsi negyeddöntőben. Luka Modric hosszabbításban kihagyott büntetőjénél egyértelműen kiderült, az oroszok a dánokat szerették volna riválisnak, mert úgy vélték, ellenük több esélye lenne a válogatottnak, mint a horvátok ellen. Mivel végül csalódniuk kellett, sokan biztosra veszik a kiesést Horvátország ellen, de volt olyan is, aki már orosz-uruguayi finálét vizionált, amelyet a házigazda nyer meg 2-1-re.

A döntőnek is otthont adó Luzsnyiki Stadionban rendezett találkozón viszont nem volt érezhető, hogy a közönség valóban 12. játékosa lenne a hazai gárdának. Ahhoz képest, hogy 78 ezernél is többen tekintették meg a helyszínen a találkozót, javarészt csak halk moraj uralkodott a csendesen csordogáló mérkőzésen az arénában. A szurkolók a ritka orosz megindulások alkalmával bíztatták csak igazán kedvenceiket, illetve alkalmanként hangos füttyszóval jelezték nemtetszésüket, amikor a spanyolok hosszú percekre “eldugták” a labdát.

A vasárnap éjjel viszont az ünneplésé volt, még egy órakor is hangosak voltak a metróaluljárók, és hajnalig kisebb csoportokban ünnepeltek az oroszok.

– MTI –


Nyolc között a házigazda
Moszkva - A házigazda orosz válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó-világbajnokságon, miután az első vasárnapi nyolcaddöntőben büntetőpárbajban jobbnak bizonyult Spanyolországnál Moszkvában. Az oroszok szombaton Szocsiban a Horvátország-Dánia összecsapás győztesével játszanak a negye...

Dán búcsú, horvát továbbjutás
Nyizsnyij Novgorod - Horvátország 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 3-2-re legyőzte Dániát Nyizsnyij Novgorodban, így bejutott a legjobb nyolc közé az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A horvátok a nap során korábban a spanyolokat ugyancsak büntetőpárbajban legyűrő oro...
hirdetés