Vb-2018 – Sampaoli több kreativitást vár, Hallgrímsson a szervezettségben hisz

Vb-2018 – Sampaoli több kreativitást vár, Hallgrímsson a szervezettségben hisz
© Fotó: AFP
Moszkva – Jorge Sampaoli, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, a szombati mérkőzésükön nem mindig járatták elég gyorsan a labdát, többek között ezért nem tudták kiharcolni a győzelmet, miközben Heimir Hallgrímsson, az izlandiak edzője a szervezettséget emelte ki a moszkvai világbajnoki összecsapást követő sajtótájékoztatón.

“Az első félidőben talán kreatívabbak voltunk támadásban, a másodikban viszont lassabban játszottunk. Több variációt kell kidolgoznunk arra, hogyan megyünk előre. Már csak azért is, mert ez egy nagyon kiegyenlített csoport” – utalt arra Sampaoli, hogy ezután még a horvátokkal, majd a nigériaiakkal kell megmérkőzniük.

FBL-WC-2018-MATCH7-ARG-ISL

Lionel Messi kihagyott büntetőjével kapcsolatban annyit jegyzett meg, ez is a futball része.

“Erősnek kell maradnunk csapatként, bízni kell magunkban és tisztában kell lennünk azzal: minden eszközzel rendelkezünk, hogy bárkit legyőzzünk” – hangsúlyozta az argentin kapitány.

Az ötszörös aranylabdás Messit óriási tisztelet övezi a szurkolók körében, a kék-fehérbe öltözött drukkerek akkor is éltették őt, amikor nem rúgta be a tizenegyest. Akárcsak a lelátón felbukkanó világbajnok Diego Maradonát, akinek a kezdőrúgás előtti pillanatokban énekelt a fél stadion.

FBL-WC-2018-MATCH7-ARG-ISL

“Nagy mérkőzés volt” – szögezte le a másik oldalon Hallgrímsson. “Első alkalommal játszottunk világbajnokságon, talán nem a legszerencsésebb Argentína ellen kezdeni, de azt kaptuk, amire számítottunk. Ellenfelünk több mint 70 százalékban birtokolta a labdát, mi azonban nagyon szervezetten védekeztünk, a fiúk nagyszerű munkát végeztek, nagyon jól dolgoztak össze” – értékelt az izlandi szövetségi kapitány.

Arra a felvetésre, hogy szereti-e ezt a fajta játékot, amit a Szpartak Stadionban mutatott a csapata, úgy reagált, lehet, hogy vannak, akik mást játszatnak és nem érnek el semmit.

“Pontot akartunk szerezni, ennek megfelelően kellett nagyon szervezetten és fegyelmezetten futballoznunk” – tette hozzá.

A tréner beszélt a szurkolóikról is, akik a két évvel ezelőtt Európa-bajnokság után – amelyen a negyeddöntőig jutott az izlandi válogatott – ezúttal is látványosan biztatták kedvenceiket és győzelemként ünnepelték a döntetlent.

FBL-WC-2018-MATCH7-ARG-ISL-FANS

“Büszke vagyok a drukkereinkre. Nehéz volt nekik jegyet szerezni, nem tudom, hogy az argentinoknak hogy sikerült ez ilyen nagy számban, mert tőlünk is többen akartak jönni. Akik viszont eljutottak ide, maximálisan mögöttünk álltak.”

– MTI –


Argentína vs. Izland
Moszkva - Az izlandi válogatott története első világbajnoki mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában a legutóbb ezüstérmes argentin együttessel szombaton a labdarúgó-vb D csoportjának első fordulójában. Eredmény: D csoport, 1. forduló: Argentína-Izland 1-1 (1-1) Moszkva, Szpartak S...

Moszkva, Kazany - A két éve Eb-ezüstérmes francia válogatott 2-1-nyert az ausztrálok ellen szombaton a labdarúgó-világbajnokság C csoportjában, Kazanyban. A második félidőben két tizenegyesből esett egy-egy gól négy percen belül, majd Paul Pogba döntötte el a mérkőzést. Eredmény: C csoport,...
hirdetés