Vb-2018 – Suárez góljával Uruguay és Oroszország is nyolcaddöntős

Luís Suárez eldöntötte
Luís Suárez eldöntötte - © Fotó: AFP / Khaled Desouki
Rosztov – A Szaúd-Arábia felett aratott 1-0-s sikerrel Uruguay, valamint a kedden Egyiptomot legyőző házigazda Oroszország is biztosította helyét a legjobb 16 között a labdarúgó-világbajnokságon az A csoport küzdelmeinek második fordulóját követően.

A szerdai találkozó a torna eddigi egyik leggyengébb színvonalú összecsapása volt, a mérkőzést egy óriási kapushibának köszönhetően a századik válogatottságát ünneplő Luís Suárez döntötte el a 23. percben.

FBL-WC-2018-MATCH18-URU-KSAFotó: AFP / Khaled Desouki

Az orosz és az uruguayi válogatott jövő hétfőn egymás ellen dönt a csoportelsőségről.

Eredmény:

A csoport, 2. forduló:

Uruguay – Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)

Rosztov, 42 678 néző, v.: Clement Turpin (francia)

gólszerző: Suárez (23.)

Uruguay:

Fernando Muslera – Guillermo Valera, José María Giménez, Diego Godín, Martin Cáceres – Carlos Sánchez (Nahitan Nandez, 82.), Matías Vecino (Lucas Torreira, 59.), Rodrigo Bentancur, Cristian Rodríguez (Diego Laxalt, 59.) – Luís Suárez, Edinson Cavani

Szaúd-Arábia:

Mohammed al-Ovajsz – Mohammed al-Brejk, Oszama Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani – Hattan Bahebri (Mohammed Kanno, 75.), Szalman al-Faradzs, Abdullah Otajf, Taiszir al-Dzsasszim (Huszein al-Mogahvi, 44.), Szalem al-Davszari – Fahad al-Muvallad (Mohammad al-Szahlavi, 78.)

I. félidő:

23. perc: Egy bal oldali szögletre al-Ovajsz borzalmasan mozdult ki, elvétette a beadást, így Suáreznek öt méterről csak az üres kapuba kellett passzolnia (1-0).

Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak szövetségi kapitánya négy helyen változtatott a nyitómérkőzésen a házigazda oroszoktól ötgólos vereséget szenvedő együttesén, többek között a kapuban ezúttal Mohammed al-Ovajsz kapott bizalmat. Az al-Ahli hálóőre tett arról, hogy ne legyen teljesen eseménytelen az első félidő, ugyanis egy szögletnél olyan borzalmasan mozdult ki, hogy a századik válogatottságát ünneplő Luís Suáreznek könnyű dolga volt a befejezéssel.

FBL-WC-2018-MATCH18-URU-KSAFotó: AFP / Pascal Guyot

A második játékrészre még tovább esett a színvonal, szinte valódi nagy helyzet nélkül hozták le a csapatok a második negyvenöt percet. A dél-amerikaiak sikere egy percig sem forgott veszélyben.

– MTI –


Megvan a három pont a portugáloknak
Moszkva - Marokkó második vereségével az első búcsúzó lett annak ellenére, hogy az Irántól és Portugáliától elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával is fölényben futballozott. Szerdán már a második kört rendezték a világbajnokság B-csoportjában. Az Európa-bajnok portugálok az első fordulóban egy sok...
hirdetés