Nyíregyházi SN

2019.10.12. 20:37

Egyik csapat sem tudta pontosan, hogy mennyi idő van még hátra a sípszóig

A bajnokságban egyaránt rosszul rajtoló csapatok találkoztak szombaton a Bem iskolában az NB I.B-s bajnokság 5. fordulójában. A nyíregyházi csapat keretéből kimaradt a jobb alkarján gipszet viselő Varga László, aki civilben szurkolta végig a találkozót. A vendég Békésnél pályára lépett az egykor a szabolcsi megyeszékhely csapatát erősítő Boda Tamás és Székely Nikola.

Fotó: Pusztai Sándor

A találkozó elején felváltva estek a gólok, a 12. percben Bátky találatával megléptek kettővel a vendégek, majd Szűcs rontott egy lövés, aztán Gidai büntetőjét védte a vendégek hálóőre. Nagy Levente ziccer védését követően Dobó egalizálta az eredményt, meglépni azonban egyik csapat sem tudott a másiktól. Az időközben elromló óra komikus jeleneteket hozott a játékrész hajrájában, egyik csapat sem tudta pontosan, hogy mennyi idő van még hátra a sípszóig, ezért a két kapus egymást tesztelte az utolsónak hitt pillanatokban. Fordulás után tovább folyt az öldöklő csata, továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó három percre döntetlen állással fordultak a felek, ekkor a nyíregyházi szakvezetés kockáztatott, kapus nélkül, hét a hat ellen támadtak, ez azonban csak arra volt elég, hogy tartsák a lépést az egyre jobban belelkesülő vendégcsapattal. Már csak harminc másodperc volt hátra, amikor a hazaiak a döntetlenért támadtak. Ferenczi Botond leterítette Stáb Bencét, amiért azonnal piros lappal kizárták, az ilyenkor szokásos büntető azonban elmaradt. Egy szabaddobásra maradt már csak idő, Erdős jobb alsó sarokra tartó lövését azonban a békési kapus kispárgázta. Így a hazai gárda elszenvedte idénybeli negyedik vereségét is, a vendégek pedig első szezonbeli győzelmüknek örülhettek.

 

A Nyíregyháza szerdán a Magyar Kupa 2. fordulójában a Balmazújvárost fogadja.

Nyíregyházi SN-Békés 24-25 (11-12)

Nyíregyháza, 250 néző, v.: Asztalos, Nagy Z.

Nyíregyházi SN: Nagy L.-Gidai, Szűcs 1, Dobó 3, Nyitrai 3, Erdős 3, Vasas 4. Csere: Gadnai (kapus), Stáb 6, Pánczél 2, Gubó, Nagy Cs 2, Kurbely. Edző: Kaplonyi Zoltán.

Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/0, illetve 4/3.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában