Védenek-e a fogdmegek?

Védenek-e a fogdmegek?
Rendre visszatérő kényes kérdés, vajon az olyan karhatalmi erő, mint például a rendőrség az állampolgárokért vagy azok ellen létrehozott fegyveres testület. Van, mikor az ember kissé elbizonytalanodik. Matyasovszki József jegyzete.


A legfrissebb példa a szuper­traf­fipax. Ha összegyűjtenénk, a legtöbbünknek mi jut eszébe erről a pénztár­ca-nyitogató eszközről, a véle­mények na­gyobb része aligha bírná el a nyomdafestéket. Merthogy a közlekedési morál javítását nemigen szolgálja, arra ugyanis alkalmatlan, s a gyorshajtás visszaszorítása sem lehet érv, mivel a szakem­berek szerint az csak a 18. helyen álló baleseti ok. Annál inkább használható a balekok, munkába sietők, műszaki vizsgáról megfeledkezők, a figyelmetlenebbek, vagyis az egyszerű állampolgárok megkopasztására.

Távol álljon tőlem, hogy ujjat húzzak a rend bátor őreivel – mi, sajtósok egyébként is jó kapcsolatot ápolunk a yarddal –, de gyakrabban mutatnak fegyelmező mint segítő erőt. (Tisztelet a kivételnek!) Persze nem is a rendőrt kárhoztatom, ők is csak parancsot hajtanak végre. De elszomorít, ha nem az állampolgárt védik, hanem a hatalomnak falaznak. Vagy ilyen csak a „migráns”-szilvesztert elhazudó német zsernyákoknál fordulhat elő?

– Matyasovszki József –
hirdetés