Védőszentjükre emlékeztek a határőrök Nyírbátorban

Védőszentjükre emlékeztek a határőrök Nyírbátorban
Védőszentjükre emlékeztek a határőrök Nyírbátorban - © Fotó: Vincze István
Nyírbátor – I. Lászlóra, a határőrök védőszentjére, valamint a 2008-ban megszűnt Határőrségre emlékeztek a nyírbátori nyugállományú, és a Rendőrség kötelékében ma is aktív szolgálatot teljesítő volt határőrök.


Janovics János, a helyi határőr nyugdíjas egyesület elnöke emlékező beszédében méltatta Szent László országépítő-, gyarapító és egyházszervező tevékenységét, különösképpen pedig a határőrizet, határvédelem terén szerzett elévülhetetlen érdemeit. Kiemelte továbbá, hogy a Határőrség fizikai valóságában megszűnt ugyan létezni, de a volt határőrök érzés- és gondolatvilágában tovább él. Emléke olyan sajátságos identitást kölcsönöz, mely erős kohézióként tartja össze a határőrizeti múlt részeseit.

Az elhunyt határőrök és a Határőrség emlékére a nyugdíjas egyesület által állított kopjafánál koszorút helyezett el Németh Attila Nyírbátor város alpolgármestere, Nagy István ezredes nyírbátori rendőrkapitány, Simonka Attila ezredes nyírbátori határrendészeti kirendeltségvezető, Ráskó Csaba alezredes kölcsei határrendészeti kirendeltségvezető-helyettes, valamint a határőr nyugdíjas egyesület delegációja.
Felemelő érzés volt részt venni az emlékező ünnepségen.

– Vincze István –
hirdetés